16.11.2018 — 15:42

Відбувся конкурс патріотичної пісні

15 листопада у приміщенні Хмельницького палацу творчості дітей та юнацтва відбувся обласний фестиваль української патріотичної пісні «Україно, любий край!» закладів загальної середньої та позашкільної освіти. Захід організовано та проведено Департаментом освіти і науки обласної державної адміністрації та Хмельницьким обласним центром науково-технічної творчості учнівської молоді з метою виховання національно-патріотичних почуттів та шанобливого ставлення до Батьківщини.

У конкурсі  взяли участь 62 вокальні групи (понад 550 вихованців) з 11 районів, 6 міст та 23 об’єднаних територіальних громад у таких вікових категоріях: молодша – від 7 до 13 років та старша – від 13 до 18 років.

З вітальним словом до всіх присутніх звернулася Заслужений працівник освіти України, заступник директора з навчальної роботи Наталія Жолобок. Вона побажала всім гарного настрою та вдалих виступів конкурсантам.

Обов’язковою умовою для учасників фестивалю було виконання творів патріотичного спрямування українською мовою.

Оцінювало виступи колективів компетентне журі: Гуцал Росіна Сергіївна – кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри теорії та методики музичного мистецтва Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії, Гжегожевський Руслан Владиславович – викладач Деражнянської дитячої школи мистецтв, Панчишина Олена Броніславівна – викладач відділу хорового диригування Хмельницького музичного коледжу імені В. Заремби.

До уваги брали наступні критерії: відповідність тематиці фестивалю, рівень виконавської майстерності, сценічна культура.

Переможці фестивалю будуть представляти Хмельниччину на фестивалях та конкурсах всеукраїнського та міжнародного рівнів.