19.11.2018 — 12:27

Відзначено 100-річчя з часу заснування Державного органу України у справах релігій та національностей

16 листопада в Колонній залі Національної філармонії України відбулося урочисте відзначення ювілею – 100-річчя з часу заснування Державного органу України у справах релігій та національностей.

Для участі в Академії завітали представники органів державної влади, науковці, а також церковні та громадські діячі, лідерів організацій, що репрезентують національні меншини.

Зі словами привітання виступили Міністр культури України Євген Миколайович Нищук та від імені Парламенту – Народний депутат України Віктор Євгенович Єленський, представники Всеукраїнської Ради Церков та релігійних організацій, керівники парасолькових організацій національних меншин України, колишні керівники центральних органів державної влади у справах релігій та національностей, голови експертних рад з питань релігій та етнополітики.

Варто нагадати, що теперішній Департамент є спадкоємцем 4-ох міністерств, які діяли у часи УНР, Гетьманату та Директорії, – Сповідань, Польських справ, Єврейських справ та Великоруських справ. Традиція держоргану у справах релігій не була перервана впродовж всіх 100 років.