23.11.2018 — 08:49

Проведено науково-практичну конференцію «Школа ендокринолога» 

22 листопада в конференц-залі Державного патологоанатомічного центру провели науково-практичну конференцію у рамках освітнього проекту «Школа ендокринології для сімейних лікарів». Під час зустрічі присутні заслухали інформацію щодо алгоритмів діагностики цукрового діабету та класи цукрознижувальних препаратів, про препарати сульфонілсечовини у складі базової терапії в практиці сімейного лікаря. Крім того, розглянули алгоритм діагностики патології щитоподібної залози та розбір клінічних випадків. Обговорили також ускладнення цукрового діабету, дії лікаря на етапі первинної ланки і теж здійснили розбір клінічних випадків.

До слова, науковим керівником «Школи ендокринології» є президент Української асоціації клінічних ендокринологів, директор ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В. П. Комісаренка НАМН України», академік НАМН України, член-кореспондент НАН України, віце-президент НАМН України, професор Микола Тронько. Серед лекторів проекту –провідні ендокринологи ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В. П. Комісаренка НАМН України»: д. мед. н. Любов Соколова, к. мед. н. Юлія Булдигіна та к. мед. н. Юлія Бєльчіна.

За задумом організаторів, такий проект – це якісно новий рівень циклової освіти для фахівців, котрі займаються діагностикою та лікуванням хворих з різною ендокринною патологією. Під час лекцій слухачі мають змогу почерпнути нову та найбільш актуальну інформацію, а також унікальну можливість ознайомитися з новими напрямками в ендокринології та медицині в цілому. У цьому освітньому проекті впроваджуються принципово нові підходи в освіті та вивченні матеріалу. Лектори «Школи ендокринології» у процесі зустрічі проводять інтерактивне спілкування з аудиторією та кожним учасником. На думку організаторів, проект став знаковою подією останніх років в галузі ендокринології нашої держави.

По завершенні «Школи ендокринології» відбулася міжрегіональна науково-практична конференція «Актуальні питання загальної практики-сімейної медицини». Ініціаторами заходу виступили Департамент охорони здоров’я Хмельницької ОДА і кафедра внутрішньої та сімейної медицини Вінницького національного медичного університету ім. М. І. Пирогова. На конференцію запросили лікарів ЗПСМ, терапевтів, гастроентерологів, педіатрів, практичних лікарів інших спеціальностей.Учасники наради почули нову інформацію щодо діагностики, лікування та профілактики грипу і ГРВІ; про актуальні питання діагностики й лікування зовнішньо секреторної панкреатичної недостатності; раціональну фармакотерапію захворювань ШКТ в умовах коморбідної патології; розповсюдженість та особливості афективних розладів школярів підліткового віку в Подільському регіоні; практичні аспекти рефрактерної ГЕРХ; симулідотоксикоз в практиці сімейного лікаря; тактику місцевого лікування та профілактики запальних захворювань глотки; акценти у лікуванні уражень кінцівок у пацієнтів з цукровим діабетом 2 типу в сучасних умовах.

Після закінчення згаданих заходів зареєстровані учасники отримали відповідні сертифікати.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.