23.11.2018 — 15:33

В Деражні відбувся обласний семінар-практикум керівників гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва

В Деражнянському Будинку творчості дітей та юнацтва навчально-методичним відділом художньо-естетичного виховання школярів Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді проведено обласний семінар-практикум керівників гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва. Як забезпечити ефективний розвиток здібностей та обдарувань вихованців і сформувати ціннісне ставлення до мистецтва на заняттях гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва – саме такі питання обговорили учасники заходу у ході спілкування.

Організатори семінару ставлять собі за мету збереження та примноження  традицій українського народу, обмін досвідом роботи керівників гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва, пропагану та популяризацію досягнень вихованців гуртків декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва.

Загалом до участі в семінарі долучилися 35 педагогічних працівників закладів загальної середньої та позашкільної освіти області з 11 районів, 4 міст та 10 об’єднаних територіальних громад.

Захід розпочався із екскурсій до виставкової зали Деражнянського Будинку творчості дітей та юнацтва та до музею «Історії освіти Деражнянщини», які провели лідери учнівського самоврядування району.

Семінар поєднав теоретичний та практичний модулі. У теоретичному модулі перед  учасниками виступили: директор Деражнянського Будинку творчості дітей та юнацтва О.Ніженський  із темою «Екскурс в історію закладу.  Гуртки художньо-естетичного напрямку крізь призму років»; завідувач відділу методичного  Хмельницького обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді І.Микуляк із темою «Професійна майстерність керівника гуртка – необхідна складова у роботі з творчо обдарованими дітьми»; керівник гуртка «Різьблення по дереву» О.Рудзік із темою «Розвиток здібностей та обдарувань  вихованців методом «проектів» на заняттях гуртка»; керівник гуртка «Танцювальний» Н.Шимкова із темою «Розвиток творчих здібностей дітей дошкільного віку на заняттях гуртка «Хореографія».

Практичний модуль складався з тренінгової вправи на згуртованість колективу «Тімбілдінг», який провела керівник гуртка «Стань творцем свого життя» К.Мілієнко та майстер-класів. Майстер-клас «Народна лялька «Ангел» провела керівник гуртка «Моделювання іграшок сувенірів» Л.Калюк, майстер-клас «Ткацтво міні-гобеленів» – керівник гуртка «Народні ремесла України» В.Марчук, майстер-клас «Мистецтво орігамі» – керівник гуртка «Орігамі» І.Ліщенко, майстер-клас «Виготовлення іграшки з тканини» – керівник гуртка «Виготовлення іграшок» Н.Залевська, майстер-клас «Писанка – сонце в долоні» – керівник гуртка «Писанкарство» О.Підгородецька. Учасники семінару-практикуму обмінялися думками та враженнями після участі в майстер-класах, кожен з яких став випробуванням власних творчих сил і навичок.

На завершення заходу учасники семінару отримали відповідні сертифікати. Далі, сповнені приємних вражень та позитивних емоцій від творчої співпраці,  вони матимуть змогу застосувати нові ідеї та знання  у подальшій роботі зі своїми учнями.