27.09.2018 — 11:37

Стежками любові і добра Василя Сухомлинського

Василь Олександрович Сухомлинський – великий педагог, мудрий учитель. У його палкому серці жила велика доброта та любов до всього світу. Він не лише навчав, а й прищеплював кожній дитині найкращі людські якості, виховував доброту, чуйність, людяність, патріотизм, любов до батьків, до людей і до рідної землі.

28 вересня виповнюється 100 років з дня народження світила української педагогіки, видатного гуманіста, письменника, автора фундаментальних праць з дидактики й теорії виховання. Саме до цієї дати  фахівці відділу абонемента Хмельницької обласної бібліотеки для юнацтва приурочили педагогічний практикум «Стежками любові і добра»,  на який  запросили студентів першокурсників Хмельницької гуманітарно – педагогічної академії.

У  своєму виступі провідний бібліотекар Діана Матвєєва розкрила принципи педагогічної концепції Василя Сухомлинського, світоглядним центром  якої є дитина з її унікальним світосприйняттям.

Студенти природничого факультету дізналися про формування педагогом своєї знаменитої «Школи радості», переглянули відеоролик про те, як вчитель-гуманіст створював «Казки вечірніх присмерків» для своїх вихованців. Бібліотекарі  презентували  авторський відеоролик до казки його маленького учня «Як народилася русалка».

Присутні отримали пам’ятку для майбутнього педагога, в якій перелічені 11 принципів особистісно-орієнтованого навчання і виховання за Сухомлинським. Молоді люди переглянули книги Сухомлинського, дізналися про його злети і падіння , визнання і нещадну критику.

Наприкінці студентам презентовано короткий документальний фільм про творця дитячого щастя, заслуженого вчителя, мудрого наставника і флагмана української педагогіки, про людину, життєвим кредо якої був вислів: «Людину можна виховати тільки добром».