26.11.2018 — 16:04

63% дітей застрахованих батьків пройшли відновне лікування за профілем цукрового діабету

Упродовж трьох кварталів 2018 року за рахунок коштів управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області послуги з реабілітаційного лікування отримали 35 дітей у супроводі  дорослих. З них 22 дитини, або 63% пройшли відновне лікування за профілем цукрового діабету.

Управління виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області   забезпечує 100-відсоткове покриття потреби у лікуванні на базі реабілітаційних відділень санаторно-курортних закладів України членів сімей (дітей) застрахованих осіб.

За звітній період поточного року у розрізі профілів медичної реабілітації в області було проліковано: підгострий період опіків – 3 дитини; підгострий період захворювань легень – 10 дітей; цукровий діабет – 22 дитини.

Право на реабілітаційне лікування в санаторно-курортних закладах України за рахунок коштів Фонду соціального страхування України має кожна застрахована особа, а також члени її сім’ї (діти) за наявності медичних показань. З початку року відновне лікування управлінням виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області профінансовано для більше ніж 500 працюючих.    Нагадаємо, з 1 січня 2018 року відповідно до рішення правління Фонду соціального страхування України було впроваджено адресний механізм надання соціальних послуг. Зокрема, для працюючих спростилось отримання медичної реабілітації, пацієнтам надано право самостійного вибору санаторно-курортного закладу для проходження лікування за кошти Фонду, путівки замінили тристоронніми договорами та актами виконаних робіт