27.11.2018 — 11:34

Веремій В’ячеслав: ПРАВДА ЖИТТЯ ЖУРНАЛІСТА

26 листопада в приміщенні конференц-залу Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №5 ім.О.Онищука, гімназія» відбулась зустріч старшокласників закладу із Катериною Веремій –  матір’ю Героя України, Героя Небесної Сотні, журналіста В’ячеслава Веремія. Також на зустріч завітали перший заступник голови Ізяславської районної державної адміністрації Павло Ковальчук, педагоги закладу освіти на чолі із його директором Любов’ю Бізюк,  працівники Ізяславської центральної районної бібліотеки.

На зустрічі Катерина Веремій, уродженка села Поліське Ізяславського району, представила книгу «Веремій В’ячеслав: ПРАВДА ЖИТТЯ ЖУРНАЛІСТА» упорядником якої вона є. У книзі представлено статті, спогади і авторські твори, які змальовують життєвий образ відомого в Україні і світі журналіста В’ячеслава Веремія – Героя України, Героя Небесної Сотні.

Катерина Аркадіївна повідала про дитячі, юнацькі та студентські роки сина, про його журналістську діяльність. Зокрема вона наголосила, що у збірнику засвідчено його патріотичний  і гуманістичний світогляд, виражений  в публіцистичних і художніх творах. «Таким він сформувався у «Газета по-киевски», де працював найдовше  – із 2004 по 2011 роки. Пізніше В’ячеслав Веремій друкувався у інтернет-виданнях «Обозреватель», «UkrainianiPhone», а з травня 2013 року – в щойно утвореній  газеті «Вести», де писав про життя свого улюбленого Києва», – розповіла Катерина Веремій.

19 січня 2014 року В’ячеслав перебував разом із протестувальниками на вулиці  Грушевського та одержав тяжке поранення  ока внаслідок вибуху світло шумової гранати, після складної операції був на лікарняному. В ніч на 19 лютого, повертаючись додому намагався сфотографувати натовп озброєних «тітушок», за що поплатився життям: його жорстоко побили і нанесли смертельне вогнепальне поранення.

З вуст матері під час зустрічі пролунало декілька віршів сина, написані ним у різні часи. Також Катерина Аркадіївна прочитала і декілька власних поетичних творів.

Зі словами вдячності за сина-Героя до Катерини Веремій звернувся перший заступник голови районної державної адміністрації Павло Ковальчук. Під час свого виступу Павло Павлович наголосив на глибокому символізмі часу проведення зустрічі – час коли російський агресор надав чергового удару по свободі, незалежності та територіальній цілісності України.

Катерина Веремій поспілкувалась із учнями та відповіла на їхні питання.

Всі присутні на зустрічі вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, всіх полеглих за свободу України в ході проведення АТО та ООС хвилиною мовчання.

Після зустрічі Катерина Веремій оглянула експозицію меморіального музейного комплексу, що діє на базі Ізяславського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. №5 ім.О.Онищука, гімназія» – музею старшого  лейтенанта Олега Онищука та всіх уродженців Ізяславського району, які загинули в Афганістані, експозиції пам’яті загиблого в АТО випускника  школи старшого лейтенанта Миколи Микитюка.

Також К.Веремій подарували примірники книги Веремій В’ячеслав: ПРАВДА ЖИТТЯ ЖУРНАЛІСТА» шкільній бібліотеці та Ізяславській центральній районній книгозбірні.

 

За матеріалами Ізяславської райдержадміністрації