28.11.2018 — 16:43

Презентація проекту «Нове життя самчиківського розпису» відбулась у Самчиках

27 листопада у Самчиках, що на Старокостянтинівщині, відбулась презентація проекту «Нове життя самчиківського розпису», який отримав ґрант Українського культурного фонду. Він був підготовлений Хмельницьким обласним науково-методичним центром культури і мистецтва та реалізовувався в рамках партнерства з мистецькою ініціативою UAMAZE. Проведенню заходу передувала велика і цікава робота працівників культури та волонтерів з Києва та Хмельниччини, які розмалювали унікальним розписом 10 фасадів житлових будинків, адміністративних будівель, автобусні зупинки у Самчиках.

У заході взяли участь заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Світлана Павлишина, начальник управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації Ірина Трунова, директор обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Андрій Клименко, працівники культури та мистецтва області, місцеві жителі.

Учасники презентації ознайомились з результатами проекту  «Нове життя самчиківського розпису», діяльністю державного історико-культурного заповідника «Самчики»,  були присутні на прес-конференції.

Кожен учасник заходу отримав поліграфічну продукцію (календарі, листівки, плакати), видану в рамках реалізації проекту .

Є великі сподівання, що даний проект отримає своє продовження і унікальний самчиківський розпис набуде ще більшого поширення і стане одним з об’єктів (елементів) національної культурної спадщини.

За інформацією Хмельницького обласного
науково-методичного центру культури і мистецтв