03.12.2018 — 21:50

Питання соціальної роботи із сім’ями, дітьми та молоддю, що опинилися у складних життєвих обставинах, обговорили на нараді

Заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина взяла участь у нараді на базі обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Також у заході взяли участь директори центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, керівники структурних підрозділів, комунальних закладів органів місцевого самоврядування, які проводять соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю.

Учасники наради проаналізували показники здійснення соціальної роботи центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та суб’єктів, що здійснюють соціальну роботу в об’єднаних територіальних громадах за 9 місяців 2018 року та їх динаміку у порівнянні із 2017 роком. Також у ході засідання обговорили стан реалізації норм наказу Мінсоцполітики України «Про затвердження форм обліку соціальної роботи з сім’ями/особами, які перебувають у складних життєвих обставинах».

Окремо присутні поділилися своїми думками та напрацюваннями щодо механізмів пошуку кандидатів у патронатні вихователі, наставники, прийомні батьки, батьки-вихователі та роль центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, комунальних установ у проведенні деінституалізації.

Також керівники центрів, установ мали можливість обговорити із  Світланою Павлишиною нагальні питання перспективи розвитку соціальної роботи та підвищення якості надання соціальних послуг сім’ям, дітям та молоді, які опинились у складних життєвих обставинах у регіоні в умовах адміністративної реформи.

За інформацією обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді