05.12.2018 — 12:55

Волонтери Хмельниччини приймали вітання

Генеральна Асамблея ООН в 1985-му році на 40-й сесії у спеціальній резолюції запропонувала урядам відзначати 5 грудня як «Міжнародний день волонтерів в ім’я економічного і соціального розвитку» закликавши їх здійснювати заходи для спонукання людей у всіх сферах діяльності пропонувати свої послуги як волонтерів.

Сьогодні волонтери – це люди, які допомагають нашим захисникам на Сході держави і теплим словом, і добрим ділом, допомагають дітям і дорослим, піклуються про здоров’я людей і тварин, їхній комфорт і безпеку. Нерідко волонтерам доводиться ризикувати власним життям заради порятунку інших.

З цієї нагоди в обласній державній адміністрації відбулися урочисті заходи. Привітати волонтерів та представників волонтерських рухів, які за покликом серця допомагають людям, не чекаючи винагород, завітали перший заступник голови адміністрації Володимир Кальніченко, заступник керівника виконавчого апарату обласної ради Тетяна Зеленко, представники силових структур  та інші поважні гості.

Висловлюючи слова вітання, Володимир Кальніченко подякував волонтерам за ту щоденну працю, яка робить усіх нас та Україну сильнішою. Посадовець побажав усім присутнім мирного неба над головою, здоров’я, віри у перемогу та здійснення добрих справ.

Також Володимир Ілліч зачитав слова вітання від голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового: «Всенародний волонтерський рух, що народився в Україні після Революції Гідності та внаслідок російської агресії – є свідченням єдності України і зрілості громадянського суспільства», – підкреслює  Президент України Петро Порошенко. Кожен з вас добровільно присвятив своє життя служінню Україні, громаді, людям. Волонтери Хмельниччини працюють в багатьох сферах життя де потрібна допомога, милосердя, співчуття. Та найбільший  волонтерський рух пов’язаний із допомогою нашим бійцям на Сході України. Завдяки вашій сміливості, рішучості, великій праці наші військові отримали величезну підтримку і ваш вклад в зупинку російської агресії, в недопущення повномасштабної війни безцінний. Я щиро дякую Вам і низько вклоняюсь. На жаль, ми сплачуємо найдорожчу ціну в нашій боротьбі – життя наших співвітчизників. Волонтерський рух далі розвивається. Під вашою опікою сьогодні ветерани АТО, сім’ї загиблих героїв, сім’ї полонених, літні люди, діти з обмеженими можливостями, ті хто потребує допомоги. І завдання влади всіляко підтримувати вашу благородну діяльність. Дорогі волонтери, щиро бажаю Вам мирного неба, здоров’я, сил! Нехай буде невичерпною криниця ваших добрих сердець! Слава Україні!».

Кращих волонтерів області нагороджено відзнаками Президента України. Так, відповідно до Указу Президента України Петра Олексійовича Порошенка за активну участь у гуманітарній допомозі та волонтерській діяльності в зоні операції Об’єднаних сил нагороджуються:

відзнакою Президента України “За гуманітарну участь в антитерористичній операції”

АРГУНОВА

Катерина Геннадіївна

 

інструктор культурно-просвітньої установи 42 гарнізонного будинку офіцерів, м. Старокостянтинів
БІЛИЙ

Ігор Борисович

вчитель фізичної культури СЗОШ №6 м. Хмельницький

 

БУРКОВСЬКИЙ             Ігор Володимирович директор державного підприємства «Хмельницьке лісомисливське господарство»

 

ГВОЗДЬОВ             Михайло Олексійович генеральний директор товариства  з обмеженою відповідальністю «Поділля Інвест»
 

 

КОПАНЧУК                 Сергій Ігорович

 

 

 

 

генеральний директор товариства з обмеженою відповідальністю «Безпека Бізнесу Груп»

 

КРУПСЬКИЙ                     Іван Михайлович головний механік державного підприємства «Старокостянтинівське лісомисливське господарство»

 

КУРГАН                   Олексій Михайлович керівник відділу після продажного обслуговування Тойота Центр Хмельницький «Гранд Мотор»

 

МАРТИЩУК            Теодор Любомирович підприємець, засновник ТМ «Вишиванка»

 

СИНЯВСЬКИЙ           Геннадій Миколайович головний лікар стоматологічної клініки «Хеппі Дент»

 

СИНЯВСЬКА              Олена Іванівна директор стоматологічної клініки «Хеппі Дент»

 

УКРАЇНЕЦЬ            Марина Олександрівна

 

артист-вокаліст Хмельницького муніципального естрадно-духового оркестру

Також кращим волонтерам було вручено Почесні грамоти та  подяки обласної державної адміністрації.

В продовження заходу на адресу волонтерів лунало чимало вітань від поважних гостей та вручено безліч нагород.

 

 

Гарного настрою присутнім додала концертна програма.