05.05.2016 — 15:32

Володимир Гройсман: Оновлення програми навчання та модернізація навчальних закладів підвищить якість професійно-технічної освіти в Україні

завантаженняЗміна системи професійно-технічної освіти та модернізація професійних технічних училищ дозволить підвищити якість підготовки професійно-технічних кадрів та конкурентоздатність національної освіти загалом. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Уряду у четвер.

“Є ПТУ, які дають гарний рівень освіти, я це розумію. Але у більшості своїй устаткування – застаріле, технології – застарілі, а ми витрачаємо десятки мільярдів на підготовку дітей. Мало того, що ми витрачаємо кошти, так вони ще є неконкурентними. Їх треба потім на виробництві перенавчати. Тому оновлення програми навчання, оновлення основних фондів – питання просто надважливе, – підкреслив Володимир Гройсман. – Нам потрібна якісна, професійна технічна освіта”.

Прем’єр-міністр наголосив, що необхідно переглянути ефективність використання державних видатків і підготовки кадрів. Зокрема, потрібно провести повну модернізацію професійно-технічних навчальних закладів, змінити їх обладнання та програму навчання, зауважив Голова Уряду.

“В освіту треба інвестувати. Це найвища інвестиція, яку ми маємо робити, – в якість освіти. Не в дипломи, а в якість освіти, в професійні навички. Це все нам потрібно робити. І тут я повністю є соратником і прихильником української освіти”, – підкреслив він.

Володимир Гройсман зауважив, що сьогодні існує значна конкуренція української освіти з іноземними вищими навчальними закладами.

У зв’язку з цим Глава Уряду закликав допомагати розвивати національну освіту та підтримувати Міністерство освіти і науки у цьому напрямку.

“Що у нас є ще цінніше, ніж наш інтелектуальний потенціал і наші діти? Нічого, нікого. Тому тут важливо діяти дуже швидко”, – наголосив Прем’єр-міністр.