05.12.2018 — 15:05

Відбулося засідання Ради регіонального розвитку Шепетівського району

4 грудня голова Шепетівської районної державної адміністрації Роман Підопригора провів засідання Ради регіонального розвитку Шепетівського району. Захід відбувся за участю голови районної ради Петра Дзяворука, першого заступника голови адміністрації Сергія Пономарьова, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, установ та організацій району, представників об’єднаних територіальних громад, керівників підприємств, які здійснюють свою діяльність на території району та представників громадськості.

Головними темами засідання стали питання проведення в районі ключових реформ, зокрема медичної та освітньої, створення привабливого інвестиційного середовища для розвитку підприємництва в районі. Не оминули під час засідання і питання децентралізації.

За словами очільника району, завдяки впровадженню реформи децентралізації влади власні доходи місцевих бюджетів зросли в кілька разів. Реформа дала змогу значно покращити інфраструктуру в громадах, стимулювати розвиток багатьох галузей економіки, зберегти робочі місця.

Так, протягом останніх чотирьох років по промислових підприємствах району спостерігається тенденція росту обсягу реалізованої продукції (відповідно 119,6 % – 2015 рік, 120,0 % – 2016 рік, 120,0 % – 2017 рік, 124,2 % – 9 місяців 2018 року).

Також вживалися заходи щодо поліпшення інвестиційного клімату та інвестиційної привабливості району. За звітний період іноземними інвесторами в економіку району вкладено 961,5 тис. дол. США прямих інвестицій.

Отримали субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості 2018 рік:

– «Будівництво Корчицької амбулаторії загальної практики сімейної медицини». Обсяг фінансування за рахунок субвенції 6207,5 тис.грн.  частка спів фінансування в сумі 630,0 тис. грн.

– придбання службового автотранспорту для медичних працівників Корчицької амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Обсяг фінансування за рахунок субвенції 578,3 тис.грн.  частка спів фінансування в сумі 78,3 тис. гривень.

У 2019 році заплановано завершити та відкрити дитяче відділення на 60 ліжок  з поліклінікою на 300 відвідувачів на добу.

Відновлено будівництво Корчицької школи на 196 учнів, яке розпочате ще в 90-х роках, що дасть змогу перевести навчання дітей з навколишніх сіл на новий рівень. Субвенція виділена із спеціального фонду обласного бюджету у 2018 році на співфінансування інвестиційних проектів в сумі 2 млн. гривень.

Роман Борисович розповів про досягнення у галузях промисловості, сільському господарстві, освіті, культурі, соціальному захисті. Особливу увагу приділив охороні здоров’я, зазначивши, що в районі успішно проведено реформу первинної медико – санітарної допомоги. Створено комунальне підприємства «Комунальне некомерційне підприємство Шепетівський центр первинної медико – санітарної допомоги», що дало можливість значно збільшити фінансування галуззі до 10 млн. грн. на квартал.

Також посадовець повідомив присутнім, що в районі буде розроблено план перспективного розвитку на 2019-2021 роки, в якому буде визначено переваги і пріоритети розвитку Шепетівщини і закликав громадян краю активно долучитись до його формування.

«Ми повинні усвідомлювати, що  реформи відбуваються у важкий для країни час, в умовах військової агресії з боку Росії, тож маємо об’єднати всі зусилля, працювати як єдина команда, з метою розвитку Шепетівщини та України», – зазначив очільник району, завершуючи засідання районної Ради регіонального розвитку.

Сектор інформаційної діяльності Шепетівської РДА