05.05.2016 — 16:27

Інтеграція містобудівного законодавства України в Європейський простір

мінрегіонОбговорення теми “Інтеграція містобудівного законодавства України в Європейський простір” відбулось  на розширеному засіданні Архітектурно-містобудівної ради Мінрегіону, за участі начальника відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації – головного архітектора області І.Дунаєвської.

Як зазначив Віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко: «Українське законодавство у сфері планування територій та містобудування має бути максимально гармонізовано з європейським. Одночасно із започаткованою дерегуляцією відбулося формування системи професійної атестації виконавців робіт у містобудівній сфері, а також відповідних професійних об’єднань».

Національна спілка архітекторів України, на його думку, цілком здатна стати ефективною альтернативою державному регулюванню. Набуття нею статусу саморегулівної організації – лише перший крок на шляху до зміни системи координат у взаємовідносинах держави та професійних об’єднань.

Національна спілка архітекторів України набула статусу саморегулівної організації, про що був виданий відповідний наказ віце-прем’єр-міністра України Геннадія Зубка під час засідання Архітектурно-містобудівної ради відомства.

 

За матеріалами відділу містобудування та архітектури облдержадміністрації