07.12.2018 — 14:43

11 грудня відбудеться засідання круглого столу на тему: “Староста об’єднаної територіальної громади в системі місцевого самоврядування України: проблеми та пріоритети діяльності”.

11 грудня відбудеться засідання круглого столу на тему: “Староста об’єднаної територіальної громади в системі місцевого самоврядування України: проблеми та пріоритети діяльності”.

Центр ППК, м. Хмельницький, вул. Героїв Майдану, 8, лекційна зала №3

11 грудня 2018 року, 10.00 – відкриття

11 грудня Хмельницький центр перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій в рамках реалізації міжнародного проекту з Представництвом Фонду Ганса Зайделя в Україні “Староста об’єднаної територіальної громади та громадскість: виклики сьогодення” спільно з Хмельницькою облдержадміністрацією, Хмельницькою обласною радою, Хмельницьким університетом управління та права проводить круглий стіл “Староста об’єднаної територіальної громади в системі місцевого самоврядування України: проблеми та пріоритети діяльності”.

Учасники заходу – керівники, старости об’єднаних територіальних громад Хмельницької області, представники обласної ради, обласної державної адміністрації, Центру ППК, Центру розвитку місцевого самоврядування, викладачі Хмельницького університету управління та права, представники ЗМІ та громадськості.

Під час проведення круглого столу планується обговорення наступних питань:

–  питання діяльності старост, які потребують вирішення на законодавчому рівні;

– проблеми організаційного та матеріально-технічного забезпечення діяльності старости;

– надання старостами адміністративних послуг; вчинення нотаріальних дій посадовими особами місцевого самоврядування;

– участь старост у формуванні місцевих бюджетів;

– благоустрій; утримання, ремонт вулиць і доріг;

– підготовка та проведення сходів сіл, зборів жителів села; створення вуличних комітетів;

– організація прийому громадян, розгляду їх заяв; допомога жителям громади у підготовці документів, що подаються до органів влади;

– сприяння діяльності на території села, селища підприємств, установ та організацій комунальної та інших форм власності;

– підвищення рівня професійної компетенції старост тощо.