08.12.2018 — 15:17

На підтримку полонених моряків на Ізяславщині пройшла Хода миру та злагоди

7 грудня вулицями Ізяслава пройшла хода Миру та злагоди на знак підтримки українських моряків, що були захоплені у полон в Азовському морі. На чолі колони військовослужбовці пронесли державний Прапор України та прапор Військово-Морських Сил України.

У ході взяли участь керівники Ізяславської районної державної адміністрації, духовенство Ізяславського благочиння Української Православної Церкви Київський патріархат, Ізяславського благочиння Української Православної Церкви, парафії святого Йосипа Римо-католицької церкви, делегації установ, підприємств та організацій Ізяславського району, учнівська молодь, громадські активісти, представники сільських рад Ізяславщини, жителі міста Ізяслава та сіл району. Всього до участі у заході долучилися понад  тисячу учасників.

На площі Героїв Майдану відбулась міжконфесійна молитва за швидке звільнення полонених моряків, полонених військовослужбовців Збройних Сил України, за всіх  тих, хто стоїть на варті миру, свободи, незалежності та територіальної цілісності України.

Перед початком молитви до присутніх звернувся голова Ізяславської районної державної адміністрації Борис Яцков. За його пропозицією  всі разом виконали Державний Гімн України.

Із пастирським словом та молитвою до присутніх звернулись благочинний храмів Ізяславського округу Хмельницької єпархії Української Православної Церкви Київський патріархат митрофорний протоієрей о.Володимир Ковальчук, настоятель костелу святого Йосипа міста Ізяслав Римо-католицької церкви о.Едуард Пюро, священник Ізяславського благочиння Шепетівської єпархії Української Православної Церкви із села Михля о.Михайло Кучерук.

Після завершення молитви очільник району закликав поширити по всій Україні ініціативу  громади Ізяславського району на знак підтримки полонених московськими агресорами моряків Військово-Морських Сил України. Також Борис Олександрович заявив, що від сьогодні і до моменту звільнення моряків на приміщенні Ізяславської районної державної адміністрації поруч із Державним Прапором України майорітиме прапор Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

За інформацією Ізяславської райдержадміністрації