11.12.2018 — 11:58

«Подільська зима» на Хмельниччині визначила найкращих легкоатлетів

7 грудня 10-й міжобласний легкоатлетичний турнір «Подільська зима» зібрав 150 юних спортсменів 2001 р. н. і молодших, які представляли 16 команд з Київщини, Вінниччини, Житомирщини, Тернопільщини, Рівненщини, Івано-Франківщини та Хмельниччини.

Серед них було понад 10 призерів всеукраїнських змагань даного віку, більшість з яких продемонстрували хорошу готовність до зимового сезону.

 

Під час заходу, ініціатору і головному судді турніру «Подільська зима», старшому тренеру-викладачу відділення легкої атлетики Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді Вадиму Крушинському було вручено посвідчення і значок «Заслужений тренер України».

Крім того, перший віце-президент обласної Федерації легкої атлетики, дворазова учасниця Олімпійських ігор Тетяна Загрійчук (Філонюк) нагородила грамотами та подарунками кращих спортсменів Хмельниччини 2018 року  різних вікових груп та їх тренерів.

А далі на бігових доріжках і в секторах манежу Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді розгорнулася безкомпромісна боротьба, в ході якої було оновлено десятки особистих досягнень у 10 запропонованих видах програми. За її підсумками організатори змагань визначили і нагородили спеціальними призами найкращих юнаків та дівчат.

Ними стали переможці турніру: Муза Максим з Рівного (біг на 60м-6.8сек) та другий рік поспіль Альона Гордієнко з Білої Церкви (біг на 60м-7,6сек і 300м). По два виграші на рахунку: 14-річних кам’янчанок Олександри Чернухи (стрибки у довжину, потрійний стрибок і 2 місце у бігу на 60м) та Юлії Онопрійчук (біг на 1000 м і 2000м), а також Олексія Годунка з Рівненщини (біг на 1000 м і 2000м).

У господарів-хмельничан, перемогами відзначилися Олександр Кажуро (потрійний стрибок-13,63м, рекорд турніру) та Павло Карвацький (біг на 300м і 600м). Набирають хорошу форму і кам’янчани Артем Богуцький (стрибки у довжину-6,59м), Єлизавета Швець (стрибки у висоту-1,55м) та Владислав  Єгоров (стрибки у висоту-1,90м) з Козятина, котрі посіли 1 місця у названих дисциплінах.

Всі переможці отримали кубки, а призери – дипломи, медалі і сувенірну олімпійську атрибутику з рук фіналістки Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро, віце-чемпіонки Європи, майстра спорту України міжнародного класу Марини Бех (Хмельницький), переможниці перших турнірів «Подільської зими» та її наставника Вадима Крушинського.

Змагання відбулися на високому  рівні, про що засвідчать гарні відгуки на адресу їх організаторів – Обласного центру фізичного виховання учнівської молоді, регіонального відділення НОК та обласної федерації легкої атлетики.