11.12.2018 — 08:31

Національна дитяча рада у дії!

07-09 грудня 2018 року у м. Київ за підтримки Уповноваженого Президента України з прав дитини відбувся Перший Всеукраїнський форум Національної дитячої ради «Почуй і підтримай дитину» з метою активізації дітей та молоді у прийнятті рішень на національному та регіональному рівнях. До складу ради входять лідери учнівського самоврядування України та випускники інтернатних закладів. Хмельниччину представляє Голяк Анастасія – голова Хмельницької обласної ради старшокласників.


Форум відкрили Микола Кулеба, Уповноважений Президента України з прав дитини та Андрій Чупріков, Директор Міжнародної благодійної організації «СОС Дитячі Містечка». Андрій Чупріков наголосив на важливості виховання дитини у сім’ї, а не у закритому закладі.
Лілія Гриневич, Міністр освіти і науки України розглянула питання сучасної освіти, булінгу, можливості навчання дітей з інвалідністю, а також обговорила із старшокласниками проблеми навчання.
Як правильно спілкуватися із людьми з інвалідністю, розповідала Христина Монастирська, а міжнародним досвідом участі дітей та молоді у проектах, поділились представники благодійної організації Lumos.


Цікавою, корисною та запальною була розмова із спікером Олександром Педаном, який розповідав про нові можливості для молоді, власні проекти та особистий досвід.
Під час сесії стратегічного планування члени Національної дитячої ради презентували проекти, над якими працювали упродовж форуму, Сукмановій Олені, Першому заступнику Міністра юстиції України.
За три дні форуму учасники заходу дискутували, вчилися, слухали натхненні історії, ділилися досвідом, шукали рішення на питання, які турбують дітей! Форум – це те місце, де діти та молодь можуть відверто говорити та бути почутими!