13.12.2018 — 15:31

В. Лозовий: Закликаю кожного громадянина долучитись до формування плану розвитку своїх територій

Відповідно до розпорядження голови районної державної адміністрації від 30 листопада 2018 року № 879/2018-р «Про Раду регіонального розвитку Деражнянського району», 12 грудня відбулось засідання  Ради  регіонального розвитку району. Головував на засіданні голова районної державної адміністрації Андрій Зелінський. Почесним гостем засідання став голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий.

Також участь у засіданні взяли керівники  району – голова районної ради Віталій Сідлецький, очільники територіальних громад району, керівники установ та організацій району, ЗМІ.

У 2015 році за ініціативою Президента України Петра Порошенка було створено Раду регіонального розвитку України, з тих пір відбулось вже 7 таких масштабних засідань в Києві, 30 листопада відповідна рада проведена на регіональному рівні під головування голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового.

Сьогоднішнє засідання Ради регіонального розвитку району відкрив голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий, який зазначив: «Сьогодні нас зібрала гарна нагода, продовжується головна реформа Президента України Петра Порошенка по всій державі, і Хмельниччина не є виключенням. Багато чого зроблено, але зупинятися на досягнутому не будемо. У нас ще є справді «білі п’ятна» на мапі, які в наступному році, я сподіваюся, будуть виправлені, зокрема будемо працювати над створенням нових громад, що дасть нам можливість розвивати свої території  і працювати на благо людей».

Також Вадим Миколайович додав, що візит Президента України Петра Порошенка, який відбувся не так давно на Хмельниччину, став знаковою подією для області. «Основним завданням, яке ми отримали – продовжувати децентралізацію і залучити кожного, наголошую, кожного громадянина до плану розвитку території. Відтак, ми маємо підтримати ініціативу Президента України і вирішити, які справді важливі об’єкти нам потрібно на протязі 3-х років побудувати, відновити, створити і до цього необхідно залучити кожного мешканця Хмельницької області», – наголосив голова адміністрації.

В свою чергу, голова райдержадміністрації Андрій Зелінський зазначив, що на сьогоднішньому зібрані необхідно обговорити та вирішити нагальні питання життєдіяльності громад Деражнянського району в рамках підготовки перспективного плану розвитку району у 2019-2021 роках, що є ключовим пріоритетом роботи Президента України та Уряду, а також прозвітуємо, які проекти було реалізовано в районі починаючи з 2015 року.

Очільник району дав завдання керівникам органів місцевого самоврядування району визначити пріоритетні об’єкти медицини, освіти, спорту, дозвілля, сервісу, бізнесу та інше, аби правильно оцінити ті пріоритети, котрі є на часі, та обговорити питання з приводу того, в якому напрямку необхідно рухатися та розвиватися району у 2019 – 2021 роках.

Також, голова райдержадміністрації нагадав учасникам наради про необхідність виконання до кінця 2018 року важливих завдань щодо економічного та соціального розвитку, в повному обсязі забезпечити виконання запланованих надходжень платежів та зборів, які справляються на території району до бюджетів всіх рівнів, виконати соціальні зобов’язання перед незахищеними верствами населення; використати кошти державного фонду регіонального розвитку, всі субвенції з державного бюджету місцевих бюджетам.

В ході засідання  учасники зібрання заслухали ряд доповідей. Так, начальник відділу освіти Жанна Сінькевич презентувала інформацію про розвиток освітянської галузі починаючи з 2015 року, зокрема впровадження державної програми – створення Нової української школи на теренах району та впровадження проекту Марини Порошенко щодо створення інклюзивно-ресурсного центру. Звичайно зупинилась на проблемах галузі і перспективах подальшого розвитку.

Начальник відділу містобудування, архітектури та будівництва Максим Юзва доповів по питаннях регіонального розвитку, будівництва, розвитку інфраструктури та впровадження програм Уряду в цьому напрямку побудувавши свою доповідь за трьома блоками: доступна сільська медицина;програма розвитку автомобільних доріг на 2018-2022 роки; підтримка розвитку громад фондом регіонального розвитку при Мінрегіоні України.

Начальник відділу економічного розвитку та інфраструктури Вікторія Данильчук презентувала розвиток сільського господарства, харчової та легкої промисловості, переробної галузі, енергетичної та інших галузей району.

Начальник відділу культури, національностей та релігій Світлана Коширець розповіла усім присутнім чого саме досягла галузь культури на Деражнянщині, зупинилась на реалізованих проектах, реконструкції, ознайомила усіх з планами щодо розвитку і впроваджень нових технологій і стандартів.

Голова однієї із найзразковіших громад району Андрій Ковпак презентував проекти реалізовані на теренах міста і поділився планами розвитку міста у найближчі роки.

Будувалась робота злагоджено, з обговоренням, доповідачі підготували презентації, які транслювались на екрані, аби кожен учасник ради міг особисто побачити темпи розвитку нашого району і пересвідчитись у роботі усіх галузей району.

«Дякую усім за роботу і наголошую, що не менш важливим завданням є побудова діалогу з людьми, адже населення має знати про пріоритети роботи органів влади на місцях і поточні здобутки. Нам необхідно максимально реалізувати потенціал кожної громади. Люди мають долучатися до вирішення проблем власних населених пунктів», – додав голова райдержадміністрації Андрій Зелінський.

В свою чергу, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий підсумовуючи засідання зазначив: «Перед нами стоїть чітка задача і нелегка робота, саме вам і вашим громадам сьогодні Президент України доручає визначити ті соціально – важливі об’єкти, які вкрай необхідні для розвитку ваших територій. Тому закликаю усіх долучитись до цієї ініціативи і працювати разом, спільно і на результат».