20.12.2018 — 14:50

День святого Миколая – свято добра

День Святого Миколая з нетерпінням чекають і діти, і дорослі. Адже всі люблять чудеса і вірять у казку. Тому традиційно цього дня відбуваються зустрічі керівництва облдержадміністрації з наймолодшими мешканцями Хмельниччини.

В цей святковий день голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий завітав на Деражнянщину. Посадовець розпочав свій візит з Центру професійної освіти. Варто зазначити, що Деражнянському Центру сьогодні пощастило, певне, найбільше, адже за підтримки голови обласної державної адміністрації з обласного бюджету заклад отримав сучасну оргтехніку на суму 9 млн. грн. Діти-сироти, які навчаються у Центрі, отримали солодкі подарунки і теплі слова підтримки від почесного гостя їхнього заходу.

Свій візит Вадим Лозовий продовжив у дошкільному навчальному закладі «Журавлик» та реабілітаційному центрі «Калинонька», який розміщений на його базі, а також побував на новорічному ранку у молодших учнів Деражнянської ЗОШ №2. Голова облдержадміністрації привітав усіх діток зі святом, а також побажав  міцного здоров’я та успіхів у навчанні.

Далі Вадим Миколайович відвідав  Вовковинецьку школу-інтернат, де на сьогодні навчається 52 дитини. Саме цим дітям особливо хочеться подарувати хоча б частинку любові та турботи, адже волею долі вони позбавлені родинного затишку. За традицією, саме сьогодні у закладі відбувається новорічний ранок, над яким трудились педагогічний та учнівський колектив закладу. Тож, у святковій концертній залі відбулось театралізоване дійство за участю усіх діток школи. Вадим Миколайович подякував колективу закладу за те, що зберігають прекрасну базу, навчають дітей, опікуються їхніми долями і, звичайно, як ніхто інший, проживають з ними кожну їхню перемогу і невдачу.

До діток очільник області приїхав не з порожніми руками, а подарував сучасний ґаджет – ноутбук – і звичайно, солодощі. Вихованці школи-інтернату також не залишили гостя без подарунків і презентували власноруч виготовлені малюнки та вишиті картинки.

Після відвідин Деражнянщини, очільник області вирушив на Летичівщину, де завітав до вихованців центру  розвитку дитини «Калинонька»,  учнів інклюзивно-ресурсного центру Летичівської селищної ради та найменших учнів Летичівського ліцею №1 та Летичівської гімназії №2.

Перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко завітав на урочистий концерт з нагоди Дня святого Миколая у Ямпільську спеціальну загальноосвітню школу-інтернат. Посадовець привітав вихованців закладу зі святом та вручив подарунки та солодощі. «День святого Миколая – це свято добра. В цей день ми оцінюємо, чи достатньо ми зробили добрих справ і чи були достатньо добрі до своїх ближніх. Давайте разом загадаємо, щоб у наступаючому та в усі наступні роки ми ставали добрішими, і тоді до нас завжди приходитиме святий Миколай з подарунками», – зазначив Володимир Ілліч, звертаючись до учасників заходу.

Також Володимир Ілліч оглянув заклад, ознайомився з умовами проживання вихованців, оглянула спальні, ігрову та побутові  кімнати, навчальні класи. Поспілкувався з директором Оленою Рудь та педагогічним колективом закладу

.

Учні школи  не лише дякували поважним гостям за подарунки, а й порадували їх та усіх присутніх цікавою концертною програмою.

Гучними танцями та піснями зустрічали свято Миколая у Солобківцях, куди завітала заступник голови облдержадміністрації Світлана Андріївна Павлишина. На святі веселилися всі і дорослі і діти. Дитячий гурт “Домісолька” та викладачі дитячої музичної школи подарували усім пісню ” Ой, хто хто Миколая любить”. Вразили своїми пісенними побажаннями й вчителі закладу загальної середньої освіти. Згуртовані та дружні вчителі також дарували свої пісні усім присутнім на святі.

А чого тільки варті були вироби, які власноруч виготовили діти у “Майстерні Миколая”?! Серед них новорічні композиції, ялинкові прикраси та стінгазета, малюнки на святкову тематику. Діти з Миколаєм грали у розважальні ігри, відгадували цікаві загадки, співали та танцювали сучасних танців, розповідали віршів та частувались смачними варениками та гарячим чаєм. Незважаючи на морозець, усі на святі були веселими та активними, дитячі оченятка світились радістю та щастям.

Світлана Павлишина також відвідала Солобковецький навчально-реабілітаційний центр та привітала зі святами його вихованців.