20.12.2018 — 14:37

Кожен дільничний офіцер поліції повинен розпочинати свою роботу зі спілкування з керівником громади, – В. Віконський 

18 грудня, під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації, начальник ГУНП в Хмельницькій області Василь Віконський представив до уваги присутніх інформацію про здобутки в рамках співпраці поліції краю з територіальними громадами та окреслив пріоритетні напрямки та перспективи такої взаємодії.

Василь Васильович наголосив, що на сьогодні робота поліції орієнтована на громаду, на її інтереси, потреби та безпеку, і це основний пріоритет. Відтак, Національна поліція розпочала проект «Поліцейський офіцер громади», згідно якого кожна ОТГ матиме свого поліцейського, який буде постійно на зв’язку з мешканцями та опікуватиметься їхнім захистом і безпекою.

Враховуючи це, в Хмельницькій області вже введено 21 додаткову посаду дільничного офіцера поліції, які зараз навчаються і невдовзі приступлять до виконання своїх професійних обов’язків.

«За моїм дорученням кожен дільничний офіцер поліції повинен починати свою роботу зі спілкування із керівником громади, оскільки комунікація між громадою та поліцією повинна бути постійною», – зазначив Василь Віконський.

Очільник поліції повідомив, що в окремих громадах вже створені поліцейські станції, де постійно присутні як дільничний, так і наряди ГРПП. Це Кам’янець-Подільський, Дунаєвецький, Городоцький, Волочиський райони, міста Хмельницький та Нетішин.

Також дільничним активно допомагають громадські формування, яких в області нараховується 57. Дільничних забезпечують сучасним транспортом, на території обслуговування встановлюють камери спостереження, що значно покращує швидкість реагування поліції та оперативність виявлення і розкриття тих чи інших правопорушень.

Василь Віконський зазначив, що все це стало можливим завдяки тісній співпраці поліції, місцевої влади та розуміння кінцевої мети — безпеки громадян. Він висловив сподівання, що так буде і надалі, і Хмельницька область залишатиметься прикладом ефективної взаємодії та взаєморозуміння поліції та суспільства.