10.05.2016 — 12:13

Районні заходи до Дня пам’яті та примирення і 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

DSC_01339 травня – це особливий день. Це день радості і болю. Це велике свято для нас, бо ми намагаємося усвідомити і зрозуміти подвиг народу. Та найбільше радості, піднесення цей день несе ветеранам.

Цього річ велелюдна хода в котрій взяли участь керівники Білогірського району, ветерани, працівники державних установ та жителів райцентру розпочалася з покладання квітів до пам’ятника загиблим воїнам-односельцям, а потім продовжила свій рух до пам’ятника воїнам-визволителям, де й розпочався мітинг.

З вітальними словами до присутніх звернувся голова райдержадміністрації Роман Муляр, який зокрема відмітив, що 71 рік для вічності – то  малий відрізок часу. Для солдатів і захисників Вітчизни – то ціле життя, обпалене вогнем війни. Важко уявити, що довелося їм пережити, які випробування пройти. І немає меж людській вдячності за подвиг, який здійснив кожен з сивочолих ветеранів.

DSC_0167Ветеранів та всіх бажаючих частували солдатською кашею та гарячим чаєм, а солісти та художні колективи районного будинку культури, танцювальні колективи школи мистецтв та будинку творчості школярів радували  жителів райцентру змістовною та цікавою концертною програмою.

DSC_0370Також,  днями в селі Карасиха та  Тростянка  відбулось урочисте відкриття пам’ятного знаку воїнам-односельцям, котрі не повернулися додому з поля бою.

Такі заходи вчать нас, перш за все пам’яті – пам’яті про людей, що кинули виклик смерті, ставши до бою з страшним ворогом людства – нацизмом. Хочеться вірити, що мине сотня або тисяча років і в історії людства не станеться страшнішої війни, ніж та, що за вершилася у травні 1945-го.

За матеріалами Білогірської РДА