28.12.2018 — 16:36

Відбулося засідання Ради регіонального розвитку Славутчини

Відповідно до Указу Президента України № 412/2018 «Про додаткові заходи щодо забезпечення реформ із децентралізації влади» та з метою поглиблення та успішного проведення структурних реформ із децентралізації влади, зміцнення спроможності та ефективності місцевого самоврядування і завершення процесу об’єднання територіальних громад, розпорядженням голови райдержадміністрації від 06.12.2018 року № 581/2018-р утворено Раду регіонального розвитку при районній державній адміністрації та затверджено її склад.

27 грудня відбулося  засідання  Ради  регіонального розвитку при Славутській районній державній адміністрації під головуванням голови районної державної адміністрації Богдана Маршука та  Славутської районної ради Леоніда Радзивілюка.

До участі у засіданні були запрошені керівники окремих структурних підрозділів райдержадміністрації, голови об’єднаних територіальних громад, сільські голови, старости, керівники територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ та організацій району, представники громадськості, засобів масової інформації.

 У ході засідання було підведено підсумки впровадження реформи децентралізації  в районі та соціально-економічного розвитку району за період 2015-2018 років, окреслено перспективи його розвитку на 2019 -2021 роки. З ґрунтовною доповіддю з цих питань виступив голова райдержадміністрації Богдан Маршук, який підкреслив визначальну роль  у сучасному розвиткові територій  на місцях саме реформи місцевого самоврядування і децентралізації влади.

Було зазначено, що із 490 існуючих в Україні районів лише у 18 територія повністю охоплена об’єднаними територіальними громадами, серед яких практично і Славутський район. В результаті комплексу проведених заходів по децентралізації та розвитку реального сектору економіки було досягнуто збільшення дохідної бази місцевих бюджетів району, що дозволило реалізувати цілий ряд інфраструктурних проектів в сфері охорони здоров`я, освіти, культури, дорожнього господарства та благоустрою територій району. Завдяки цьому утеплені фасади, зроблено капітальні ремонти, перекриті дахи в багатьох навчальних закладах та сільських Будинках культури району. Багато сили кинуто на розбудову Нової української школи. В багатьох селах з’явилося вуличне освітлення. Цьогоріч за рахунок субвенції з державного місцевим бюджетам у районі освоєно 16.5 млн. грн., за рахунок яких зроблено середній ремонт трьох відрізків доріг як от Славута – Хоровець-Великий Правутин та Берездів –Корець-Славута-Антоніни. В ході засідання голова райдержадміністрації детально прозвітував про досягнення усіх сфер господарювання району, напрямків соціальної сфери Славутчини за 2015-2018 роки.

Своїми успіхами та досягненнями поділилися: голова Берездівської об’єднаної територіальної громади  Віктор Васьківський, голова Крупецької об’єднаної територіальної громади  Валерій Михалюк, голова Ганнопільської об’єднаної територіальної громади  Маргарита Медведюк, які  презентували проекти реалізовані в їхніх громадах.

Про результати фінансово-бюджетної діяльності за 2015-2018 роки та перспективні напрями роботи інформувала присутніх начальник управління фінансів районної державної адміністрації   Валентина Кухарчук.

Перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Мельник представив учасникам заходу Перспективний план розвитку Славутського району на 2019-2021 роки та  охарактеризував  напрямки та проекти, котрі будуть втіленні у життя у рамках Перспективного плану. Олександр Вікторович наголосив, що не менш важливим завданням є побудова діалогу з людьми, адже населення має знати про пріоритети роботи органів влади на місцях і поточні здобутки. Люди мають долучатися до вирішення проблем власних населених пунктів.

Доповідачами було підготовлено презентації та відеофільм, які транслювались на екрані. Кожен учасник ради міг особисто побачити темпи розвитку нашого району, пересвідчитись у роботі усіх його  галузей .

Підводячи підсумки, керівники району Богдан Маршук та Леонід Радзивілюк запевнили, що маючи здобутки за останні чотири роки, можемо  рухатися до поставлених цілей. Стратегія регіонального розвитку Славутчини є саме тим вектором, що дозволить мешканцям відчути переваги реформи децентралізації та досягти головної мети – забезпечити сталий економічний та соціально-культурний розвиток краю.