27.12.2018 — 18:49

Відбулося засідання районної Ради регіонального розвитку Новоушиччини 

27 грудня голова районної державної адміністрації Юрій Танасійчук провів перше організаційне засідання районної Ради регіонального розвитку, яка створена при Новоушицькій районній державній адміністрації з метою сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування у питаннях напрацювання оптимальної моделі розвитку місцевого самоврядування, територіальної організації влади, здійснення реформ у сфері децентралізації управління регіональним розвитком, вирішення проблемних питань життєзабезпечення району.


Участь у заході взяли голова районної ради О.Проциш, селищний голова О.Московчук, головний лікар центральної районної лікарні, депутат обласної ради В.Гладій, головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги Н Фінагєєва, начальник відділу освіти, молоді та спорту М.Власова, начальник відділу фінансів селищної ради Л.Громяк, директор ТОВ «Сварог – Дністер», депутат обласної ради А.Олійник, члени районної ради регіонального розвитку, сільські голови, керівники закладів освіти, культури, медицини району, районних підрозділів органів влади.
Головними темами засідання стали вироблення узгодженої позиції щодо соціально-економічного та гуманітарного розвитку району, механізмів подолання диспропорцій розвитку територій, ефективного використання економічного потенціалу району та перспективи розвитку Новоушиччини на 2019-2021 роки. Не оминули під час засідання і питання децентралізації.

Голова райдержадміністрації наголосив, що завдяки децентралізації, спільній діяльності органів влади, сплаті податків та перевиконанню дохідної частини місцевих бюджетів району протягом 2015-2018 років ми мали можливість реалізувати цілий ряд інфраструктурних проектів, спрямованих на зміцнення матеріально-технічної бази бюджетних установ, формування бази для зростання добробуту жителів краю.


За словами очільника району, завдяки впровадженню реформи децентралізації протягом 2015-2018 років спостерігається позитивна динаміка зростання надходження податкових платежів до бюджетів усіх рівнів. Це дало змогу значно покращити інфраструктуру в громаді, стимулювати розвиток багатьох галузей економіки.
“Коли весь район, а це громадяни, і бізнес, які планують своє майбутнє на Новоушиччині, та особливо молодь, розуміють напрямок руху розвитку району, то ми можемо бути певні, що у нас все вийде. Якщо молодь буде знати, що у нас є робочі місця, то вона не буде шукати кращої долі закордоном. Подібна ситуація і в бізнесі, якщо інвестори будуть бачити перспективи, то вони будуть вкладати кошти та розбудовувати район”, – зауважив Юрій Сергійович.

Також голова райдержадміністрації наголосив, що в Новоушицькому районі задля економічного розвитку і ефективного використання всіх фінансових ресурсів розпочато роботу над завданнями та заходами, які планується реалізовувати у 2019-2021 роках.

«На моє глибоке переконання без процесів децентралізації нам би не вдалось реалізувати значну частину проектів. Так, є багато проблем, над якими нам доведеться спільно працювати у майбутньому. Але, важливо, аби ми вірили у наш успіх. І так буде!», зазначив очільник району завершуючи засідання районної Ради регіонального розвитку.