10.05.2016 — 17:21

«Квітка – атом»: кращі твори літературного конкурсу визначили на Хмельницькій АЕС

IMG_20160401_095551На Хмельницькій АЕС в рамках конкурсу «Атомна енергетика і ми» визначено призерів літературного конкурсу «Хмельницька АЕС – сьогодення та перспективи».

Літературний гран-прі із поетичною збіркою «Нетішин – місто енергетиків» завоювала учениця Борисівського НВК Ізяславського району Катерина Семенович.

Перше місце розділили Ольга Демчук із Славутчини з віршем «Нетішину» та Богдан Кравчук з Ізяславщини, який представив на конкурс поетичний та прозовий твори «Мій мирний атом» і «У гостях в Нетішині».

Другу сходинку посіли Андрій Галєнт із Славутського району та Орест Даценюк із міста Острог, вони також презентували вірші «Спасибі тобі, мій Нетішин» та «Квітка – атом».

Третю премію поділили третьокласник Плужненського НВК Ізяславського району Владислав Христін та семикласниця Пліщинської загальноосвітньої школи Шепетівського району Дарина Ткачук. Юні творці представили поетичні добірки «Місто чудес» та «Є в нас на карті місто одне».

За словами члена журі конкурсу, головного редактора газети «Перспектива» Віктора Гусарова,  вже понад два десятиліття школярі території розташування Хмельницької АЕС дивують своєю багатогранною творчістю. «Приємно, що атомна станція та місто енергетиків у юних творців асоціюється із добробутом та процвітанням»,- відзначає редактор.

За традицією, кращі творчі роботи учасників літературного конкурсу будуть надруковані в корпоративній газеті Хмельницької АЕС «Перспектива».

За матеріалами інформаційного центру ВП “Хмельницька АЕС”