11.05.2016 — 16:14

Триває семінар з ознайомлення розпорядників бюджетних коштів області із системою електронних закупівель ProZorro

Изображение 00511 та 12 травня у приміщенні Хмельницького університету управління і права проводиться семінар з ознайомлення з системою електронних закупівель ProZorro та можливостями електронного майданчика «Держзакупівлі.Онлайн”.  Цей захід є одним з системних заходів облдержадміністрації у напрямку реалізації в області Закону України «Про публічні закупівлі» загалом та системи електронних закупівель зокрема.

Участь в семінарі беруть спеціалісти структурних підрозділів облдержадміністрації, райдержадміністрацій, представники ТОВ «Держзакупівлі.Онлайн», представники об’єднаних територіальних громад та суб’єктів підприємницької діяльності.

Захід організова но облдержадміністрацією за участю ТОВ «Держзакупівлі.Онлайн», яке є оператором електронного майданчика «Держзакупівлі.Онлайн», авторизованого Мінекономрозвитку України. Метою впровадження цієї системи є забезпечення ефективногоИзображение 001 та прозорого здійснення закупівель, створення конкурентного середовища у сфері публічних закупівель, запобігання проявам корупції у цій сфері та розвиток добросовісної конкуренції.

Про основну проблематику питань, що стосуються системи електронних закупівель ProZorro та електронного майданчика «Держзакупівлі.Онлайн”, інформував присутніх директор ТОВ «Держзакупівлі.Онлайн» Василь Кольга.  Доповідач наголосив що, реформування процедур здійснення закупівель за бюджетні кошти шляхом впровадження системи електронних закупівель – це єдиний шлях до цивілізованих та сучасних взаємовідносин розпорядників державних коштів та суб’єктів їх освоєння.

Изображение 006Учасники семінару отримали детальну інформацію щодо вимог Закону України «Про публічні закупівлі», принципів функціонування системи електронних закупівель та можливостей електронного майданчика «Держзакупівлі.Онлайн».

За попередніми оцінками, у семінарі візьмуть участь близько 300 представників органів державної влади та місцевого самоврядування та 50 представників суб’єктів підприємницької діяльності.

За матеріалами Департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури