24.01.2019 — 10:36

У Хмельницькому районі обговорили стан організації заходів у сфері цивільного захисту

23 січня заступник начальника управління з питань цивільного захисту населення Юрій Корева провів нараду з питань цивільного захисту населення з керівництвом Хмельницької райдержадміністрації та головами громад, які розташовані на території Хмельницького району.

Участь в заході взяли  голова Хмельницької райдержадміністрації Леся Коменда, начальник 1 ДПРЗ ГУ ДСНС України в області Олександр Свірчук, голови Лісогринівецької, Розсошанської ОТГ, заступники голів Шаровечківської, Гвардійської та Олешинської ОТГ.

Основне питання порядку денного – забезпечення фінансування заходів цивільного захисту у 2019 році, відповідно до прийнятих програм захисту населення і територій, а також  стан створення резервних фондів.

Також на нараді обговорено стан організації заходів з евакуації населення, організацію роботи щодо приведення в готовність захисних споруд цивільного захисту, організацію діяльності місцевих комісій ТЕБ і НС, стан виконання заходів щодо удосконалення місцевих систем оповіщення, стан створення місцевих матеріальних резервів для попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, надання допомоги постраждалому населенню.

Юрій Корева наголосив, що усі зазначені заходи є вкрай важливими для забезпечення безпеки громадян, недопущення загибелі і травмування людей,  запобіганням надзвичайним ситуаціям, готовності до оперативного реагування органів влади на місцях у разі їх виникнення, ефективної взаємодії територіальних та функціональних підсистем цивільного захисту. Саме тому роботі органів виконавчої влади і місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту має приділятися належна увага. Також посадовець зауважив, що особливої актуальності питання організації цивільного захисту набуває в умовах децентралізації та створення об’єднаних громад.

За інформацією управління з питань цивільного
захисту населення облдержадміністрації