24.01.2019 — 16:25

Відбулося засідання колегії Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області  

24 січня відбулося засідання колегії Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області під головуванням  начальника ГТУЮ у Хмельницькій області Віктора Худняка. На засідання колегії були запрошені: керівники структурних підрозділів апарату Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області та начальники територіальних відділів ДВС та ДРАЦС області.

Участь у роботі колегії також взяли директор Хмельницької філії державного підприємства «Національні інформаційні системи» Уршалович Т.В., директор Хмельницької філії державного підприємства «Будинок юстиції» Чайковська І.С.

Розпочалося засідання колегії з підведення підсумків діяльності Головного територіального управління юстиції у 2018 році та завдання щодо підвищення ефективності  їх роботи у 2019 році.

Зокрема, відмічено роботу органів ДВС області, які протягом 2018 року, вже другий рік поспіль, зайняли 1-ше місце в Україні за ключовими показниками роботи. Так, у 2018 році підлягало примусовому виконанню 165 084 виконавчих документів на суму понад 3,2 млрд. грн., за результатами минулого року, завершено провадженнями 100 732 виконавчих документів(61%) на суму понад 1, 1 млрд. грн.; фактично виконано 58 368 виконавчих документів (57,9% від усіх фактично завершених рішень) на суму понад 215,3 млн. грн.).  Порівняно із 2017 роком, у 2018 році збільшилась динаміка фактичного виконання по кількості на 9 235 виконавчих документів (на 18%).

Також відмічено активну участь органів державної реєстрації  в цілому та відділів реєстрації актів цивільного стану області у реалізації реформ МЮУ, запровадженні та втіленні в життя сервісів МЮУ, які наближують адміністративні послуги до громадян, дають можливість громадянам подавати заяви,  отримувати роз’яснення з питань державної реєстрації без відвідування відділу, та підвищують довіру до документів, які видаються компетентними органами України; наголошено, що у 2019 році планується відкриття 2-х «OPENSPACE» у м. Кам’янець-Подільський та Шепетівка.

З другого питання про затвердження плану роботи колегії Головного територіального управління юстиції на 1-ше півріччя 2019 рік доповідала начальник відділу організаційної роботи, документування та контролю ГТУЮ Жанна Ростоцька.

Жанна Михайлівна представила до уваги присутніх план роботи колегії Головного територіального управління юстиції на 1-ше півріччя 2019 року.

Так, засідання колегії Головного територіального управління юстиції будуть  проводитись щомісяця, предметом розгляду питань порядку денного є питання роботи органів нотаріату, органів державної виконавчої служби та Управління державної реєстрації. Також у травні та червні 2019 року планується розглянути питання роботи апарату Головного територіального управління юстиції.

В цілому, планом на 1-ше півріччя 2019 року передбачено проведення 6-ти засідань колегії, на яких планується розглянути 21 питання, затвердити 6 методичних рекомендацій.

На засіданні  колегії ГТУЮ також були розглянуті та затверджені методичні рекомендації  на тему: «Особливості проведення перевірок стану систематизації законодавства в територіальних органах міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, місцевих державних адміністраціях».

За результатами обговорення були прийняті відповідні рішення.