11.05.2016 — 16:45

Сьогодні медичні сестри відзначають своє професійне свято

IMGP8189 11 квітня у залі обласної філармонії відбулись урочистості з нагоди Дня медичної сестри. Цьогорічне весняне свято було і веселим, і сумним водночас, адже неодноразово сьогодні згадувалося про 30-у річницю аварії на ЧАЕС.

З вітальними словами та словами подяки за доброту та віддану працю до медичних сестер області звернулась заступник директора Департаменту охорони здоров’я Тетяна Косовська. Вона повідомила, що у Хмельницькій області під медичним наглядом станом на 01.01.2016 року перебуває 3 312 ліквідаторів аварії. Також Тетяна Петрівна зауважила, що зараз на Хмельниччині функціонує система медичного нагляду за постраждалими, що складається з щорічної диспансеризації, амбулаторного та стаціонарного лікування і реабілітаційних заходів у санаторно-курортних умовах та реабілітаційних центрах.

IMGP8218У цей день з особливою повагою вшановували не лише медиків-ліквідаторів, що були присутні на святі, а згадували тих, хто поклав свої життя 30 років тому, ставши на захист не тільки нашої країни, але й усього людства від жахливої трагедії – катастрофи на Чорнобильській АЕС. Ця катастрофа не має аналогів за масштабами, техногенними та медичними наслідками. Вона й досі впливає на здоров’я людей та довкілля не лише на радіоактивно забруднених територіях, а й на території всієї України.

В ті трагічні дні, 30 років тому, майже 550 медичних працівників нашої області взяли активну участь у ліквідації наслідків найбільшої екологічної катастрофи ХХ століття. Хвилиною мовчання із запаленими свічками у руках усі присутні віддали шану тим, хто ціною власного здоров’я та життя, зробили все можливе, щоб врятувати якомога більше постраждалих.

IMGP8179Своїх майбутніх колег та наставників вітало святковим концертом молоде покоління медичних сестер – студенти Хмельницького базового медичного коледжу та Чемеровецького медичного коледжу. Також свої музичні вітання подарували видатні співаки нашого краю, в тому числі народна артистка України Марія Ясіновська.

Представники Асоціації медичних сестер висловили подяку своїм колегам-чорнобильцям та вручили їм квіти та пам’ятні подарунки.

За матеріалами обласного Центру здоров’я

IMGP8229