24.01.2019 — 17:56

Природоохоронна акція «Допоможемо птахам взимку» в НПП «Мале Полісся»

Усе життя птахів узимку цілковито підпорядковане пошукам їжі, адже світловий день короткий, а втрати сил і енергії значні. Птахи майже весь час тримаються поряд зі своїми кормовими ділянками. Деякі з них, синиці, сойки, горіхівки, ще з осені роблять запаси насіння, ховаючи його під корою, в тріщинах гілок тощо.

Напевно, немає потреби доводити користь підгодівлі птахів, яка взимку є одним із найреальніших шляхів допомоги пернатим.

У НПП «Мале Полісся» щорічно проходить природоохоронна акція «Допоможемо птахам взимку». Так, з метою виховання у школярів дбайливого ставлення до природи рідного краю та збереження місцевої орнітофауни, 23 січня працівниками Парку було організовано та проведено природоохоронну акцію «Допоможемо птахам взимку».

У рамках даної акції, із школярами Ізяславської ЗОШ І-ІІІ ст. №4 ім. В.Кобернюка було проведено бесіду про особливості підгодівлі птахів, догляду за годівницями та раціон зимуючих пернатих. У ході розмови учні також отримали інформаційні буклети з корисною інформацією про тонкощі підгодівлі птахів, адже, як виявляється, не все можна надавати птахам в їжу.

Під час бесіди учні спільно із працівниками Парку виготовили годівнички, котрі розвісили на території школи та наповнили їх пташиною їжею.

За матеріалами НПП «Мале Полісся»