25.01.2019 — 12:54

Ми відкриті для співпраці і усіляко підтримуватимемо ініціативи інвесторів, що мають бажання працювати в області, – В.Лозовий

У Хмельницькій міській раді відбулась робоча зустріч представників обласної та міської влади з керівництвом компанії “Düvelsdorf Handelsgesellschaft mbH” Адольфом та Яном Дювельсдорфами, а також директором ТОВ «Дювельсдорф Україна» Андрієм Денисенком.

«Дювельсдорф Україна» – це підприємство з 100% іноземними інвестиціями. Працює воно на Хмельниччині з 2011 року. Основна продукція, що виготовляється, – високоякісне навісне сільськогосподарське обладнання, що експортується до Німеччини, Австрії, Данії, Франції, Люксембургу, Швейцарії.

Зараз на підприємстві налагоджено виробництво близько п’ятдесяти видів різноманітних агрегатів для обробітку ґрунту, збирання урожаю, приготування кормів для худоби та прибирання снігу. В якості сировини для продукції переважно використовують український метал та комплектуючі.  В 2016 році втричі було збільшено виробничі площі, встановлено нове обладнання, збільшено кількість робочих місць. На сьогодні на виробництві працює вісімдесят працівників.

Враховуючи успішний досвід роботи на Хмельниччині, засновники підприємства вирішили розширити своє виробництво, а отже шукають відповідні площі. Саме це питання і стало предметом зустрічі.

У ході спілкування голова облдержадміністрації Вадим Лозовий запевнив, що обласна влада усіляко сприятиме розширенню виробництва ТОВ “Дювельсдорф Україна”, адже політика підтримки інвестицій в економіку області є одним із важливих складників стратегічного бачення розвитку краю. Зокрема, обласний очільник повідомив, що до Кабінету Міністрів України від облдержадміністрації було направлене звернення щодо відведення для підприємства відповідних земельних ділянок.

“Ми відкриті для співпраці і усіляко підтримуватимемо ініціативи інвесторів, що мають бажання працювати в області,” – наголосив голова облдержадміністрації.

Також Вадим Миколайович повідомив іноземним гостям, що в середині березня облдержадміністрація організовує великий економічний форум, та запросив їх до участі у заході.

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин презентував запрошеним концепцію індустріального парку “Хмельницький”. Він підкреслив зацікавленість у реалізації цього проекту та запевнив, що міська рада усебічно сприятиме підприємству ТОВ “Дювельсдорф Україна”.

Алесандер Маркус, голова правління Німецько-Української промислово-торговельної палати, запропонував виокремити цікаві теми та сформувати презентацію про можливості та потенціал міста Хмельницького, яку буде представлено під час бізнес-зустрічей у Німеччині та Німецько-Українській промислово-торговельній палаті.

Далі іноземні бізнесмени у ході робочого візиту відвідали виробництва ТОВ “Дювельсдорф Україна” та ТОВ “Спільне українсько-німецьке підприємство “2К” (ТМ Гранд Імпорт), що розташовані у Хмельницькому.

За матеріалами Департаменту економічного розвитку,
промисловості та інфраструктури ОДА та
Хмельницької міської ради