25.01.2019 — 18:28

Незабаром сучасна амбулаторія з’явиться у Війтівцях

Минулого року з ініціативи Президента України Петра Порошенка в державі розпочала діяти програма “Доступна медицина”, що покликана забезпечити належний рівень надання первинної медичної допомоги у сільській місцевості. За рахунок коштів субвенції з державного бюджету по всій країні розпочалося будівництво понад півтисячі сучасних амбулаторій ЗПСМ. 27 з них будуються на Хмельниччини. Перші з них планують закінчити уже в І кварталі поточного року.

Незабаром така амбулаторія, що буде обладнана усім необхідним для того, аби сімейний лікар міг надавати своєчасну та якісну медичну допомогу пацієнтам, з’явиться у Війтівцях, що на Волочищині.

Сьогодні заступник голови адміністрації В. Пендилюк та головний лікар КП «Волочиський районний центр медико-санітарної допомоги» П. Марущак ознайомилися, як відбувається це будівництво.

Розпочате воно  на початку листопада 2018 року. Для Війтовецької ОТГ на будівництво амбулаторії  загальної практики сімейної медицини передбачено 6581,160 тис.грн. Ще 10 відсотків від загальної вартості об’єкта на умовах співфінансування виділяє бюджет громади. На сьогодні завершено роботи над фундаментом, найближчим часом розпочнеться зведення стін будівлі.

Посадовці оглянули будівельний майданчик, поспілкувалися з представниками підрядної організації. Заступник голови райдержадміністрації наголосив, що питання якості виконання будівельних робіт перебуває на постійному контролі, а також підкреслив, що дуже важливо вжити усіх необхідних заходів, аби будівництво було завершено у встановлені терміни.

Заплановано здати об’єкт   в експлуатацію у четвертому кварталі поточного року. Амбулаторія буде оснащена необхідним сучасним діагностичним обладнання, а також забезпечена службовим автомобілем, щоб сімейний лікар мав можливість надавати допомогу мешканцям громади, які живуть у віддалених селах чи не в змозі самостійно добратися до амбулаторії.

За інформацією Волочиської райдержадміністрації