25.01.2019 — 18:55

За підтримки Трастового Фонду НАТО з медичної реабілітації готуватимуть спеціалістів з ерготерапії

В рамках Трастового Фонду НАТО з медичної реабілітації в Україні, 15-16 січня 2019 р. успішно пройшов іспит на освітню програму з ерготерапії. Як результат, експертна комісія визначила 7 найбільш мотивованих та блискучих кандидатів, які працюють як викладачі і практикуючі фахівці (це було один з основних критеріїв відбору), ці кандидати візьмуть участь у 9-тижневій програмі підготовки ерготерапевтів за зразком «навчання для вчителів» в Естонії.

Цей навчальний проект з ерготерапії буде реалізований на базі Національного університету України з фізичної культури та спорту (теоретична база) та Київської обласної лікарні (практична база) у співпраці з Талліннським коледжем охорони здоров’я та Центральною лікарнею Східного Таллінна, відділом фізичної реабілітації.

Протягом 12 місяців українські слухачі, які будуть викладачами по закінченню курсу «тренінги для тренерів» працюватимуть над створенням дворічної магістерської програми з ерготерапії. Дана програма буде надана Міжнародній асоціації ерготерапевтів для затвердження і акредитації, навчання за програмою буде здійснюватися на базі Національного університету України з фізичної культури та спорту.

Ця перша магістерська програма з ерготерапії, яка буде створена у державній установі за підтримки міжнародних колег і головною метою проекту є прийняти та затвердити цієї програму на Національному рівні. 

Джерело