25.01.2019 — 18:52

У Хмельницькому провели конференцію на тему: «ЗАХІД зустрічає СХІД: педіатрична практика в системі громадського здоров`я»

Зустріч відбулася 25 січня за участю педіатрів, сімейних лікарів та фахівців суміжних спеціальностей ЛПЗ Хмельницької області. Організувала конференцію громадська організація «Українська Академія Педіатрії», яка є асоційованим членом Європейської Академії Педіатрії (ЄАП). Серед почесних учасників – представник ЄАП (м. Брюссель), головний консультант з питань організації надання педіатричної допомоги в України за європейськими стандартами, професор Арунас Валіуліс з Вільнюса.

До участі в аналогічних конференціях, окрім Хмельницького, долучилися й інші міста України. Зокрема, Київ, Львів, Житомир, Ужгород, Тернопіль, Одеса, Чернівці, Харків та Дніпро. Серед лекторів – знані фахівці у галузі педіатрії зі Львова, Києва, Тернополя, Івано-Франківська, Вінниці та Хмельницького.

З вітальним словом до гостей звернулася заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишина.

Тематика лекцій була різноманітною і стосувалася шляхів зниження госпіталізації хворих дітей; розладів харчової поведінки у дітей різного віку; атопічного дерматиту; сучасних принципів діагностики та лікування медикаментозної алергії; дефіциту заліза у передчасно народжених дітей; цукрового діабету у практиці сімейного лікаря; сучасної діагностики та лікування герпетичної інфекції у дорослих і дітей; актуальності діагностики та лікування рідкісних хвороб в Україні на прикладі мукополісахаридозу І типу; особливостей ураження кісток при хворобі Гоше; туберозного склерозу та ін. Крім того, присутні мали можливість взяти участь у майстер-класі на тему: «Анафілактична реакція в практиці педіатра та сімейного лікаря: діагностика і перша невідкладна допомога».

На завершення конференції зареєстровані учасники отримали сертифікати затвердженого зразка.

Хмельницький обласний Центр здоров’я.