29.01.2019 — 14:55

Відбулось засідання робочої групи з питань розвитку освіти районної Ради регіонального розвитку Ізяславщини

29 січня голова районної державної адміністрації Борис Яцков взяв участь у засіданні робочої групи з питань розвитку освіти районної Ради регіонального розвитку, яка створена при Ізяславській районній державній адміністрації. Засідання провів начальник відділу освіти, молоді та спорту районної державної адміністрації Ростислав Конончук. Основною метою зібрання стало розроблення заходів із  сприяння налагодженню ефективної взаємодії районної державної адміністрації із закладами освіти району у питаннях напрацювання оптимальної моделі  реалізації в районі ключових завдань освітньої реформи, створення належного освітнього середовища для задоволення освітніх потреб жителів району.

Як наголосив Борис Яцков, завдяки впровадженню освітньої реформи вдалося значно покращити матеріальну базу, зокрема у реалізації проекту «Нова українська школа», стимулювати роботу педагогів, покращити організацію підвезення дітей.

Голова районної державної адміністрації також зазначив, що через відсутність зацікавленості від органів місцевого самоврядування району у питаннях реформи децентралізації, яка б наблизила владу до людей, скоротила б відстань від людини до громади, не дала можливості залучити додатковий реальний фінансовий ресурс для вирішення проблем багатьох галузей, в тому числі і освітньої.

«В об’єднаних громадах сьогодні найбільше ремонтуються школи, дитячі садочки, будинки культури, місцеві дороги, адже для цього є відповідний ресурс, є лідери громад, які ведуть за собою людей, і повинні мати відчуття відповідальності перед місцевими жителями», -зауважив Борис Олександрович. Разом з тим, він наголосив, що виходячи із наявного ресурсу владою району робиться значний обсяг робіт із покращення матеріальної бази закладів освіти району.

Також Борис Олександрович повідомив присутнім, що в Ізяславському районі буде розроблено план  перспективного розвитку району на 2019-2021 роки, в якому буде визначено переваги і пріоритети розвитку Ізяславщини та який буде обговорено із громадянами нашого краю.

Також в ході засідання було розглянуто ряд питань щодо вдосконалення системи роботи закладів освіти району. Зокрема, про роботу із забезпечення доступу дітей до дошкільної освіти, створення та функціонування груп продовженого дня у закладах загальної середньої освіти, організацію контролю за станом харчування дітей, забезпечення безпечного підвезення школярів та інше.

За матеріалами відділу освіти, молоді та спорту Ізяславської райдержадміністрації