05.02.2019 — 16:17

Відшкодування втрат на суму майже 1,7 млн гривень забезпечили державні аудитори Хмельниччини протягом січня місяця поточного року

За результатами проведених фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області ревізій впродовж січня місяця поточного року виявлено втрат матеріальних та фінансових ресурсів на загальну суму понад 8,0 млн гривень.

Завдяки проведеній аудиторами роботі забезпечено відшкодування втрат на суму майже 1,7 млн грн,  зокрема, порушники фінансової дисципліни повернули до бюджетів усіх рівнів понад 0,4 млн гривень.

Проведеним державним фінансовим аудитом встановлено, що неефективні управлінські дії і ризикові операції призвели до упущених вигод (неотриманих доходів) та непродуктивних (зайвих) витрат на суму понад 6,4 млн гривень.  За їх результатами надано 10  пропозицій.

Об’єктами контролю виконано 11 пропозицій за наслідками проведених аудитів в минулому році.

До установ та організацій, у яких виявлено порушення, застосовано 1 фінансову санкцію у вигляді   зупинення операцій з бюджетними коштами. За порушення законодавства 9 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Матеріали 2 ревізій передано правоохоронним органам для відповідного реагування.

 

Прес-служба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області