11.02.2019 — 09:51

На шляху до чемпіонату Європи

7-9 лютого в м. Суми відбувся чемпіонат України-2019 з легкої атлетики серед дорослих та молоді у приміщенні. За результатами сформовано національну команду для участь в чемпіонаті Європи у приміщенні (1-3 березня м. Глазго, Велика Британія).

Серед 473 спортсменів з усіх регіонів нашої держави, окремих представників з Туреччини та Ізраїлю, в змаганнях взяли участь три члени збірної команди Хмельниччини.

Так, продовжує радувати майстер спорту міжнародного класу Марина Бех-Романчук з обласного центру. У фіналів стрибках у довжину серед жінок, куди вона відібралась в якості беззаперечного лідера (6,61м), Марина виконала хорошу серію стрибків в районі особистого рекорду (6,73м), а у 5-й спробі досягла бажаного нового рубежу станом на даний час-6,85м (другий результат зимового сезону в світі).

19-річний хмельничанин Владислав Мартинюк в бігу на 3000 м з перешкодами (9хв19,50сек) зайняв загальне 7-е місце серед чоловіків і 4-е у віковій категорії молодь.

Під час чемпіонату відзначились ще декілька наших земляків, котрі наразі виступають за інші регіони. Так, три медалі (біг на 1500м-бронзова серед чоловіків і золота серед молоді, та бронзова в естафеті 4х400м) виборов для Донецької області майстер спорту Андрій Аліксійчук (вихованець Шепетівської районної ДЮСШ, перший тренер Руслан Тимощук). Бронзову нагороду для Києва здобула в бар’єрному бігу на 60м майстер спорту Наталія Ручківська (вихованка Старокостянтинівської ДЮСШ, перший тренер Володимир Гоняк).

10 лютого виконком Федерації легкої атлетики України затвердив склад національної команди на чемпіонат Європи, куди увійшли 33 спортсмени і 18 офіційних осіб, в тому числі Марина Бех-Романчук, Наталія Ручківська та наставник Марини-заслужений тренер  України Вадим Крушинський.