08.02.2019 — 17:12

Летичівський НВК №2 відзначив 110-річчя від дня заснування

8 лютого голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий завітав на урочистості з нагоди ювілею Летичівського НВК №2 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів — гімназія» – 110-річчя від дня заснування. У святковий день відбулось урочисте відкриття корпусу Нової української школи.

Голова облдержадміністрації вітаючи колектив гімназії з ювілеєм, висловив їм вдячність за сумлінну працю та побажав міцного здоров’я, благополуччя, натхненної і творчої роботи, талановитих і вдячних учнів, великих досягнень, процвітання на благо рідної України.

«Нова українська школа – це одна з ключових реформ Уряду. Це школа, до якої буде приємно ходити учням. Тут будуть прислухатись до їхньої думки, навчать креативно мислити та бути відповідальними громадянами», – зазначив Вадим Миколайович.

«Наразі Президент України Петро Порошенко проводить активне реформування країни. Втілюються в життя реформи у різних сферах життя суспільства. Децентралізація – одна з найефективніших реформ в державі. Попри те, що реформа ще триває, вона є однією з тих, результати якої вже відчутні в країні. Одержані в результаті децентралізації повноваження та ресурси надали органам місцевого самоврядування більше можливостей для розвитку територій, створення сучасної освітньої, медичної, транспортної, житлово-комунальної інфраструктури. Реформа дає можливість поліпшити життя у кожному населеному пункті та дозволяє громадянам самостійно господарювати там, де вони живуть», – додав очільник області.

У цей день зі сцени ювілярів вітало багато гостей – керівники органів місцевої влади, шкіл з різних куточків України, навчальних закладів району, ветерани педагогічної праці та випускники школи.

Довідково:

Навчальний заклад засновано у 1909 році. Проектна потужність закладу — 800 місць. У 2018-2019 навчальному році навчається 523 учні, нараховується 21 клас, з них 4 класи є гімназійними.

Навчальний процес здійснюють 56 учителів, з них 27 учителів вищої кваліфікаційної категорії, 5 – І-ї кваліфікаційної категорії, 4 учителя мають звання “Вчитель –методист”, 10 учителів – звання “Старший вчитель”.

Експериментальна діяльність Летичівського НВК №2 “ЗОШ І-ІІІ ст. –  гімназія” здійснюється у таких Всеукраїнських експериментах, як “Варіативні моделі комп’ютерно-орієнтованого середовища навчання предметів природничо-математичного циклу в загальноосвітньому навчальному закладі”, “Я дослідник”, “Науково-методичні засади впровадження фінансової грамотності у навчально-виховний процес навчальних закладів”, Науково-педагогічний проект “Інтелект України”, Всеукраїнський проект “Розвиток соціальної згуртованості суб’єктів освітнього процесу” тощо.

У вересні 2018 року гімназія стала учасником Міжнародної науково-освітньої програми GLOBE 2019, у жовтні 2018 року  навчальний заклад пройшов відбір до освітнього проекту “Відкривай Україну”.

На початку вересня 2018 року було розроблено матеріали на конкурс-відбір  для участі у «Healthy Schools: заради здорових і радісних школярів» – унікальній трирічній соціальній програмі, яка реалізується Центром «Розвиток КСВ» та Mondelēz International Foundation та отримали позитивну відповідь від координаторів програми про участь гімназії у проекті.

Долучились до  проведення міжнародного проекту «Матіфік в Україні» (онлайн інструмент для вивчення математики у початковій школі та у 5-6 класах в ігровій формі) з жовтня 2018 року.

Школа з 2010 року є дійсним членом Асоціації керівників шкіл України «Відродження гімназій України», до складу якої входять найкращі навчальні заклади з усіх областей України. Робота навчального закладу була представлена в ювілейному випуску Літопису ВГУ.

З 2004 року у школі діє Дружина охорони природи, з метою дбайливого ставлення до навколишнього середовища, природи рідного краю, покращення екологічного виховання учнів. Вчителі гімназії працюють над формуванням в учнів поваги до культурно-національних, духовних, історичних цінностей України.

Гімназія – школа козацького гарту, на базі якої  більше семи років успішно діє осередок Летичівського козацького куреня «Летичівська січ».

З 27 жовтня по 3 листопада 2018 року  представники педагогічного колективу Летичівської гімназії взяли участь у X освітянському турі ВГУ “Вивчення систем освіти Фінляндії, Швеції, Данії” та діяльності українських громад у Швеції, Данії, Німеччині. Здійснили візити до Міністерства освіти Фінляндії, Посольства України у Швеції, данської гімназії Грібсков. Також познайомилися з діяльністю Діаспори по утворенню українських недільних шкіл.  Були проведені переговори про налагодження співпраці з Асоціаціями директорів Фінляндії, Швеції і Данії.

У 2017 році розпочато реалізацію проекту “Реконструкція Летичівського НВК №2”. За період 2017-2018 року спрямовано кошти ДФРР 5 200.0 тис.грн., кошти селищного бюджету у сумі 1222. 2 тис.грн.

Також за кошти селищного бюджету закуплено цифрову лабораторію (140 тис.грн.), дитячу кіностудію (150 тис. грн.), лінію гарячого харчування (115 тис.грн.), інтерактивну підлогу для НУШ (110 тис.грн.)