11.02.2019 — 18:00

На Чемеровеччині обговорювали проведення в Україні реформ та перспективний план розвитку району

Сьогодні у с. Вільхівці, що на Чемеровеччині, відбулося зібрання села, на якому були присутні  голова Чемеровецької райдержадміністрації Олег Батюк, завідувач сектору містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства і будівництва РДА Вадим Грабовський, представники «Енселко – Агро» Руслан Ляховченко, Сергій Гладиш, представник від ТОВ «Агрохолдинг – 2012» Олександр Савчук, а також сільські менеджери Анатолій Зінькевич та Наталія Співак.

Голова районної державної адміністрації Олег Батюк, виступаючи перед присутніми, розповів про проведення в нашій державі реформ, які були ініційовані Президентом України Петром Порошенком. Зокрема, реформа в оборонному секторі, реформа в медицині, освіті, інших напрямках економіки.

Також Олег Богданович наголошував на важливості державної політики України щодо вступу у ЄС та НАТО. Адже європейська та євроатлантична інтеграція – це наступні етапи для розвитку нашої держави та міжнародного партнерства.

Говорячи про децентралізацію, посадовець підкреслив, що ця реформа дає багато позитивних змін на місцях. Одна із переваг децентралізації і об’єднання територіальних громад є покращення якості життя людей та наближення послуг до них.  Біля 20 млн. грн. отримали наші новостворені громади з державного бюджету протягом 2017-2018 років.

Зупинився він і на ремонті доріг, яке є одним з болючих питань. На 2019 рік заплановано роботи по поточному-середньому ремонту на 11 ділянках доріг Чемеровецького району.

За словами Олега Батюка з розвитком сонячної енергетики в нашому районі і з будівництвом сонячних електростанцій передбачається працевлаштування осіб в населених пунктах району. Відкрито ФЕС в с.Кутківці, триває будівництво II черги зернового елеватора ПП «Аграрна компанія 2004», реконструкція хлібоприймального підприємства в смт Закупне. Таким чином триває поступове  відновлення і зміцнення економіки нашого краю.

Далі Олег Богданович акцентував увагу учасників зібрання на перспективному плані розвитку Чемеровецького району на 2019-2021 роки, котрий розробляється на виконання доручення Президента України Петра Порошенка та Уряду. Серед головних напрямків та цілей, за якими працюватиме Чемеровеччина: соціально-економічний розвиток; інфраструктурні та інші галузеві Проекти; заплановані заходи у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, благоустрою, житлово-комунального господарства і спорту. Голова РДА зазначив, що мета перспективного плану – це визначення та формування стратегічного напряму розвитку економіки Чемеровецького району на наступні роки.

«Втілення у життя проектів, передбачених цим Планом, дасть можливість розвивати соціально важливі галузі господарювання району, створити нові робочі місця, залучити додаткові інвестиції. Наша спільна справа з усім активом району – визначити та обговорити пріоритетні завдання, а також постійно працювати над їх реалізацією», – зазначив голова районної державної адміністрації Олег Батюк.

В свою чергу, сільський голова Анжела Стецюк детально ознайомила присутніх з обсягами проведених робіт, фінансування проектів, які реалізовані, виконуються і ті, які заплановані на 2019 рік.

Окрім того жителі сіл мали можливість поспілкуватись з представниками влади, інвесторами та отримати відповіді на найбільш хвилюючі для них питання.

 

За матеріалами Чемеровецької РДА