12.02.2019 — 10:16

Первинна медична допомога – пріоритетний напрямок у галузі охорони здоров’я

11 лютого перший заступник голови Теофіпольської районної державної адміністрації Петро Вільшинський, керівник апарату районної державної адміністрації Олена Ковцун, завідувач сектору містобудування та архітектури районної державної адміністрації Анатолій Шклярук спільно з депутатом обласної ради, директором ТОВ «Святець» Василем Мастієм проінспектували хід виконання будівельних робіт сучасної амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с. Святець.  Будівництво даного об’єкта профінансовано завдяки реформам Президента України Петра Порошенка та за сприяння голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового.

Дане будівництво розпочато на початку листопада 2018 року та здійснюється за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості та коштів місцевого бюджету по співфінансуванню, згідно постанови Кабінету Міністрів від 20 червня 2018 року №517. На будівництво даної амбулаторії  загальної практики сімейної медицини у с. Святець передбачено 7 млн. 47 тис. гривень.

Першочерговим кроком у будівництві амбулаторії було проведення топографогеодезичного знімання та затвердження генерального плану території під будівництво, на що було виділено 25 тис.грн. спонсорської допомоги.

На виконання будівельних робіт  у 2018 році вже освоєно 2 млн. 974 тис 200 гривень, в тому числі 2 млн.  664 тис. 431 гривень коштів субвенції з державного бюджету та 289 тис. 78 грн з місцевого бюджету. Зараз будівельники завершили спорудження стін амбулаторії, розпочато роботи з монтажу покрівлі, утеплення фасаду.

Слід зазначити, що Теофіпольський район перебуває у трійці лідерів по будівництву амбулаторії серед районів області. Роботи проводяться відповідно до рекомендацій, розроблених Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.