12.02.2019 — 14:42

Проведено співбесіди з питання забезпечення збалансування місцевих бюджетів у 2019 році

Днями під головуванням першого заступника голови адміністрації Володимира Кальніченка проведено співбесіди з питання забезпечення збалансування місцевих бюджетів у 2019 році.

На співбесіди були запрошені голови Шепетівського, Білогірського, Дунаєвецького, Летичівського, Новоушицького, Полонського, Старосинявського районів та міст Хмельницький, Нетішин, Кам’янець-Подільський.

Співбесіди ініційовано з метою вжиття заходів по усуненню виявлених порушень, а також збалансування місцевих бюджетів вищевказаних районів та міст, у яких не збалансовані бюджети, а також  щодо надання ними пропозицій до 01 лютого 2019 року стосовно заходів економного та раціонального  використання бюджетних коштів у 2019 році для подальшого їх включення до проекту голови адміністрації.

Станом на 1 січня 2019 року в області затверджено всі бюджети усіх рівнів. За результатами проведеної експертизи було встановлено не дотримання вимог частини 4 статті 77 Бюджетного кодексу України в частині забезпечення в повному обсязі потреби в асигнуваннях на оплату праці працівників бюджетних установ, проведення розрахунків за енергоносії, які споживаються бюджетними установами у бюджетах міст обласного значення Хмельницького, Кам’янець-Подільського, Нетішина, у районних бюджетах Білогірського, Дунаєвецького, Летичівського, Новоушицького, Полонського, Старосинявського, Шепетівського районів.

За результатами співбесіди доручено усунути вказані недоліки та вжити усіх необхідних заходів щодо збалансування вказаних бюджетів.