12.02.2019 — 13:45

Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе відвідала Національну академію ДПСУ ім. Б. Хмельницького

Сьогодні з робочим візитом Хмельниччину відвідала Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Першу зупинку Віце-прем’єр зробила в Національній академії Державної прикордонної служби України. Високопосадовець поспілкувалася з керівництвом області, вишу, особовим складом академії, представниками громадських організацій.

Іванна Климпуш-Цинцадзе відзначила значний внесок керівництва НА ДПСУ у впровадження принципів гендерної рівності та забезпечення рівних прав чоловіків і жінок у Держприкордонслужбі України: “Ваш вуз є зразком серед інших навчальних закладів сфери безпеки та оборони у питанні забезпечення рівних прав чоловіків та жінок. Маємо надію, що зможемо поширити ваш досвід по всій Україні.”

Також вона наголосила на важливості подальшого поглиблення співпраці із Північноатлантичним альянсом, впровадженні передового досвіду та стандартів НАТО при підготовці фахівців, у тому числі й з урахуванням напрацювань у сфері інтегрованого управління кордоном.

В свою чергу, голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, вітаючи Іванну Климпуш-Цинцадзе, подякував їй за увагу до одного з найкращих вищих навчальних закладів області – Національна академія Державної прикордонної служби України ім. Б.Хмельницького.

“Для нас честь, що ваш візит розпочався саме з цього вузу, що є гордістю не лише нашої області, а й всієї України. Сьогодні ми щиро пишаємося нашими воїнами, адже після десятиліть занепаду наша армія завдяки спільним зусиллям керівництва держави, волонтерів та звичайних українців увійшла в десятку найсильніших армій світу. Саме фахівці, яких готують тут, зараз стоять на сторожі наших кордонів, нашої незалежності, за що їм велика подяка. Ми стоїмо перед обличчям могутнього ворога. Стримуючи російську агресію, наші воїни бережуть мир не тільки в Україні, а й у Європі. Тому нам необхідна підтримка НАТО і Євросоюзу. Впевнений, що лише курс на європейську та євроатлантичну інтеграцію забезпечить нашій країні мир та процвітання, і ми одержимо у нашій боротьбі таку очікувану перемогу ” – зазначив голова облдержадміністрації.

Вадим Лозовий наголосив, що Хмельниччина не лише на словах, а й реальними справами підтримує такий курс України.

“Ми не лише активно працюємо над залученням іноземних інвестицій, налагодженням економічних зв’язків з країнами Європи, впровадженням нових стандартів у сфері безпеки та оборони, які відповідатимуть стандартам НАТО. В області відбуваються докорінні внутрішні зміни, які покликані не лише зробити її привабливою для бізнесу, а й змінити філософію наших мешканців, максимально залучити їх до процесів реформування, – зазначив голова. – Наша область є лідером у впровадженні реформи децентралізації. Впевнений, що саме ця реформа, започатковане Президентом та Урядом, є однією із ключових. Саме завдяки їй громади отримали можливість самостійно обирати пріоритетні напрямки розвитку, вирішувати, як витрачати кошти місцевого бюджету, тобто максимально ефективно використовувати свої можливості.”

Пані Віце-прем’єр також відзначила, що Хмельниччина має чудові результати в різних сферах, які впевнено демонструють готовність наших громадян до роботи з європейськими партнерами, як в економічній, так і у військовій сфері.

«Наш державний кордон сьогодні не просто відмітка на мапі. Це є кордон вільного світу. І ми дуже прагнемо, щоб Україна стала частиною цього вільного світу. Саме за нашим кордоном починається темрява “русского миру”. Кремль, починаючи свою агресію, вважав, що ми є слабкою ланкою. Але це неправда. Ми довели, що маємо міцний хребет, що базується на ціннісних речах. Безумовно, нам ще багато треба зробити, але ми довели, що є сильними і спроможні протистояти цій агресії. Ми гідні того, щоб стати спроможною і міцного частиною європейської сім’ї», – додала Климпуш-Цинцадзе.

Після спілкування з особовим складом академії, високопосадовець відвідала навчальні аудиторії, ознайомилася з матеріально-технічною базою навчального закладу. Також Іванна Климпуш-Цинцадзе відзначила високий рівень оснащення та досягнення професорсько-викладацького складу академії в окремих галузях. Зокрема, пані Віце-прем’єр висловила зацікавлення розробленнями у сфері кримінального аналізу та розглянула можливість використання досвіду прикордонників в інших сферах.