15.02.2019 — 16:35

Голова адміністрації  привітав воїнів – інтернаціоналістів  Шепетівщини

Сьогодні у будинку культури м.Шепетівки відбулись міськрайонні заходи з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан.

Участь у заходах взяли голова облдержадміністрації Вадим Лозовий, народний депутат України Роман Мацола, керівництво району, громадськість.

У своїх виступах представники влади подякували воїнам-інтернаціоналістам за патріотизм, самопожертву та вірність військовій присязі. За те, що з першого дня вийшли на Майдан, відстоювати свободу і європейський вибір українців та одними з перших пішли добровольцями захищати державу на сході України.

«І сьогодні, коли на сході України неоголошена війна забирає життя наших громадян, калічить життя солдат, літніх людей, дітей, – ми особливо усвідомлюємо, якою жахливою ціною розплачувалися наші воїни – інтернаціоналісти за військово-політичну спецоперацію Радянського Союзу в Афганістані. Знаємо, що війна залишила невиліковну рану в ваших душах та серцях, адже ви бачили смерть своїх друзів, побратимів.  Ми пам’ятаємо і будемо пам’ятати хлопців та дівчат, які не повернулися з воєн і битв, загинувши далеко від рідної землі», – запевнив Вадим Лозовий.

Найбільш активних членів ветеранського руху було нагороджено почесними грамотами Шепетівської райдержадміністрації, районної та міської рад. А воїну-афганцю – Володимиру Пипичу вручено Подяку Кабінету Міністрів України.

В свою чергу, голова Шепетівської спілки ветеранів Афганістану Валерій Окорський вручив Подяки керівникам органів виконавчої влади та місцевого самоврядування за розуміння, співпрацю та підтримку афганського руху.

Під час заходу присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять воїнів, загиблих у Афганській війни та інших локальних конфліктах, поклали квіти до пам’ятника «Чорний тюльпан».

Змістовний тематичний концерт підготували працівники культури.