18.02.2019 — 14:27

Міністерство юстиції України анонсувало нову послугу – Є-Малятко

Сьогодні очільник Мін’юсту Павло Петренко презентував нову ініціативу Уряду – проект Є-Малятко.

«Міністерство юстиції разом з партнерами надає низку ключових послуг, які потрібні батькам новонароджених. В рамках проекту Є-Малятко українці зможуть отримати ще 9 додаткових сервісів для молодих батьків», – повідомив Павло Петренко.

Серед них: державна реєстрація народження дитини, реєстрації місця проживання народженої дитини, заявка на призначення допомоги при народженні дитини, реєстрація народженої дитини в електронній системі охорони здоров’я, реєстрація народженої дитини у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та інші.

«Ми забезпечимо обмін інформацією між різними відомствами, тому батькам треба буде подати лише одну заявку. Важливо, що послуга надаватиметься як безпосередньо у пологових впродовж 24 годин, так і в ЦНАПах та онлайн на порталі державних послуг», – заявив очільник Мін’юсту.

За його словами, нині Уряд прийняв усі необхідні для запровадження ініціативи Є-Малятко документи. Тож для її повноцінного запуску потрібно лише прийняття народними депутатами законопроекту, який вже підтримано Кабінетом міністрів та направлено до Верховної Ради.

Джерело