18.02.2019 — 15:01

Міністерство інформаційної політики України презентувало комунікаційну кампанію «В професії всі рівні»

15 лютого 2018 року в прес-центрі ІА «Укрінформ» відбулася прес-конференція, присвячена презентації комунікаційної кампанії Міністерства інформаційної політики «В професії всі рівні».

Кампанія складається з трьох відеороликів, які мають на меті протидіяти стереотипам про поділ професій на «жіночі» та «чоловічі» та показати українцям, що професійність не має статі. Ролики отримали статус соціальної реклами та будуть демонструватися на загальнонаціональних та регіональних телеканалах, у кінотеатрах та в мережі Інтернет.

«Рівні можливості в професії є складовою великого суспільно-політичного процесу із досягнення гендерної рівності в українському суспільстві та формування нової домовленості щодо рівних можливостей жінок. Ми закликаємо до рівних можливостей. Якщо жінка хоче бути пожежником, в неї мають бути такі можливості», – зазначила перший заступник Міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

Інформаційна кампанія проводиться на підтримку Стратегії гендерної рівності Ради Європи на 2018-2023 роки.

Прес-конференція та кампанія реалізується за підтримки Офісу Ради Європи в Україні, Офісу Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Підкомітету Верховної Ради України з питань гендерної рівності і недискримінації, Апарату Урядового Уповноваженого з питань гендерної політики та Ліги захисту прав жінок «Гармонія рівних».


Джерело