19.02.2019 — 11:43

Вадим Лозовий зустрівся з керівниками Нігинського та Закупнянського кар’єрів

18 лютого відбулася робоча зустріч голови обласної державної адміністрації Вадима Лозового з керівниками Нігинського та Закупнянського кар’єрів. Вказані підприємства засновані на державній власності  та відносяться до сфери управління Міністерства аграрної політики та продовольства України і є йому підзвітними.

Учасники зустрічі обговорили проблемні питання, які виникають у процесі діяльності вказаних підприємств. Так, директор ДП «Закупнянський кар’єр» Олег Терещенко зазначив, що в процесі здійснення підприємством своє діяльності  виникають питання, що стосуються отримання спецдозволів на видобування вапняку. За його словами, отримання таких документів оптимізує роботу підприємства і дозволить збільшити надходження до бюджету. Також директор підприємства повідомив, що наразі проводиться робота з потенційними споживачами, які готові купувати продукцію кар’єру.

Очільник області висловив сподівання, що найближчим часом процедура отримання спецдозволів буде врегульована на законодавчому рівні, і тоді підприємці області отримають більш прозору процедуру отримання таких дозволів, без зайвих перешкод і надмірного регулювання.

Що стосується підприємства «Нігинський кар’єр», його керівник – т.в.о. директора Ян Тітов повідомив, що за час його роботи зняті арешти, які обмежували діяльність підприємства. Також погашено борги по заробітній платі за січень-лютий, а з березня почнеться часткове погашення боргів, які виникли у 2018 році.

Вадим Миколайович висловив сподівання, що з приходом нового керівництва підприємство запрацює на повну потужність. Він запевнив, що дане питання перебуватиме на його особистому контролі, а також наголосив, що підприємці області завжди можуть розраховувати на підтримку обласної влади.

 

 Довідково:

Державне підприємство «Закупнянський кар’єр»

Державне підприємство спеціалізується на виробництві  вапнякового борошна, виготовляє продукцію власного виробництва, що виробляється підприємством на Ковалівському родовищі вапняків (Україна, Хмельницька область, Чемеровецький район) із гірничої маси кар’єру «Лисогірка», а саме:

– борошно вапнякове для годівлі с/г тварин та птиці ГОСТ 26826-86;

– борошно вапнякове для вапнування грунтів ДСТУ 7446:2013;

– щебенево – піщану суміш з осадових порід вапняків 0-20 мм (С-9) ДСТУ БВ.2.7-30-95.

Підприємство займається помолом відсіву та сушкою.

Протягом 2018 року реалізовано вапнякового борошна для потреб тваринництва та рослинництва на суму 36,1 млн.гривень.

Середня кількість працівників становить 97 чоловік. Середньомісячна заробітна плата працівників складає 7371,0 гривню.

Державне підприємство «Нігинський кар’єр»

Основними видами діяльності підприємства є виконання розкривних, гірничопідготовчих, видобувних, дробарно-сортувальних робіт, для забезпечення виробництва вапнякового каменю для цукрової промисловості, будівельного щебню, вапнякового борошна для потреб сільськогосподарського сектору та інші.

Протягом січня-грудня 2018 року підприємство зменшило обсяг реалізаціїна вапнякового каменю у порівнянні до 2017 року на 8,8%, реалізовано продукції на суму 8,3млн.гривень.

Середня кількість працівників підприємства 109 чоловік. Середньомісячна заробітна плата працівників на рівні4000,0 гривень.