13.05.2016 — 11:57

У юних інспекторів руху Хмельниччини – 40-річний ювілей!

12 травня в м. Хмельницькому в Палаці творчості дітей та юнацтва відбулось урочисте зібрання організаторів перших в області загонів юних інспекторів руху, уже сивочолих нині, ветеранів ДАІ і їх молодої перспективної зміни – працівників патрульної поліції, педагогів-ентузіастів юірівського руху, школярів і батьківської громадськості, яке присвячено 40-й річниці створення загонів юних інспекторів руху (ЮІР) в Хмельницькій області та їх першому зльоту.

День 40-річчя ЮІР (2)

Від імені новоствореної патрульної служби привітав учасників зібрання зі славним ювілеєм її керівник – начальник Управління патрульної поліції в м. Хмельницькому Олег Олександрович Костенко з групою поліцейських, який висловив сподівання, що загони ЮІР Хмельниччини не лише були і залишатимуться яскравою сторінкою багаторічної співпраці ДАІ та освіти, й будуть відроджуватися і діяти надалі уже за підтримки його колег, адже профілактика порушень Правил дорожнього руху і попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, збереження життя і здоров’я дітей – справа серйозна, важлива й потребує від усіх належних зусиль.

З щирими вітаннями і ностальгічними спогадами про сотні загонів ЮІР, які щорічно охоплювали тисячі школярів нашого краю, до присутніх у залі звернувся майор міліції, а нині – педагог з багаторічним стажем Віталій Авраамович Прохорчук, якому сьогодні виповнилось 70 літ. Вітаємо шановного ювіляра і щиро зичимо йому файного здоров’я!

В обласному управлінні ДАІ коштів не шкодували на створення в кожній школі області загону ЮІР та дитячі мундири, шкільні навчальні кабінети, куточки і тематичну літературу з питань пропаганди безпеки дорожнього руху, транспортне забезпечення, щорічне проведення районних, міських і обласних зльотів загонів ЮІР та стимулювання нагородами їх переможців і учасників, висвітлення діяльності юних інспекторів руху в ЗМІ – періодичній пресі, радіо, телебаченні. Не залишались без належної уваги й педагоги-ентузіасти цього напрямку роботи з дітьми.

Недаремно кращі загони ЮІР, представляючи Хмельниччину на Всеукраїнських зльотах та демонструючи знання, уміння і навички, здобували призові місця, щорічно входили в першу п’ятірку найкращих команд України і найнижчим для них було лише шосте залікове місце.

Яскраву культурну програму до святкувань ювілею ЮІР гарно підготували і презентували учасникам заходу вихованці 3-х Народних художніх колективів – «Альборадо», «Перлинки Поділля» та «Злагода.

Сподіваємось, що цей захід започаткує процес відродження кращих традицій загонів ЮІР, створення цих дитячих об’єднань у новому форматі на базі закладів освіти краю та налагодження їх активної практичної діяльності.

День 40-річчя ЮІР (3)

За матеріалами   Василя Климчука, директора ХОЕНЦУМ