19.02.2019 — 17:04

В облдержадміністрації обговорили питання інтеграції внутрішньо переміщених осіб

Днями в облдержадміністрації відбувся круглий стіл на тему:«Інтеграція внутрішньо переміщених осіб в Хмельницькій області». У заході взяли участь радник з питань ВПО в Хмельницькій області Олег Майданюк,  представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Головного територіального управління юстиції у Хмельницькій області, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області, Хмельницького обласного центру зайнятості та громадських організацій.

Вітаючи присутніх, начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації Інна Михайлова наголосила, що питання інтеграції внутрішньо переміщених осіб, на жаль, не втрачає своєї актуальності, оскільки країна й досі перебуває у стадії неоголошеної війни, яка змушує багато родин залишати свої домівки та шукати кращої долі. Саме тому це питання є одним із пріоритетних напрямків соціальної політики. Інна Григорівна висловила сподівання, що такі зустрічі дозволять виробити ефективні підходи, які нададуть можливість таким громадянам стати повноцінними учасниками суспільного життя.

У ході спілкування учасники заходу обговорили міжнародні практики інтеграції ВПО та можливість використання цього досвіду для ефективної роботи з ВПО в області, питання забезпечення інформування таких осіб про їх права та можливості, надання їм правових консультацій, тощо.

Також присутні обговорили проблеми, з якими сьогодні стикаються внутрішньо переміщені особи, що проживають у Хмельницькій області, зокрема,  забезпечення житлом, отримання медичних послуг, здобуття освіти та працевлаштування, а також представили своє бачення щодо можливості їх вирішення.