20.02.2019 — 19:20

Воїни Світла – назавжди в наших серцях

Сьогодні Україна відзначає 5-ту річницю Революції Гідності. 18 лютого 2014 року розпочався найкривавіший і завершальний етап Революції Гідності, який тривав протягом двох днів. Ті дні  назавжди змінили Україну та українців, змінила європейську історію. Серед загиблих в героїчному пантеоні десять наших земляків. Вони віддали найдорожче за Гідність і Свободу кожного з нас, за кращий день для України – власне життя.

Пам’ять про всіх загиблих вже п’ятий рік поспіль гуртує нас, живих, дає нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі. Стійкість та мужність нашого народу, прагнення до кращих людських цінностей, до волі і справедливості показали всьому світу,  що із злом треба боротись, і зло треба перемагати.

Сьогодні ми низько вклоняємось пам’яті Героїв Небесної Сотні, їх родинам, усім учасникам Революції Гідності. Їх свята жертва народила духовно оновлену країну. Наша боротьба продовжується на фронтах на Сході з російським агресором. Відроджено знищену українську армію. Україна має підтримку НАТО і Європейського Союзу. І ми впевнені, що перемога буде за нами, адже на нашому боці правда, і за саме за неї віддала своє життя Небесна Сотня.

На знак шани громадянському подвигу, вшанування патріотизму і мужності людей, які виступили на захист нашої держави в ті рокові дні біля пам’ятника «Ангел Скорботи» зібралися сотні хмельничан. Несучи в руках портрети загиблих Героїв Небесної Сотні та загиблих у неоголошеній російсько-українській війні, учасники меморіальною  ходою пройшли вулицями міста до пам’ятника Героям Небесної Сотні.

Там, після перегляду документального фільму про події на Майдані, усі небайдужі долучилися до спільної молитви священнослужителів християнських конфесій, що входять до Духовної ради м.Хмельницького, на чолі з митрополитом Хмельницьким та Кам’янець-Подільським Антонієм. Після молитви під проникливі слова духовного гімну “Боже великий, єдиний”  злетіли в небо 107 білих кульок з паперовими ангелами, як символ світлої пам’яті про наших загиблих земляків.

Щоб вшанувати подвиг Героїв Небесної Сотні керівники області та міста,  родини загиблих Героїв Небесної сотні та учасників АТО, Операції об’єднаних сил на Сході України, учасники Революції Гідності та антитерористичної операції, депутати обласної та міської рад, представники духовенства, громадськість міста поклали квіти до Пам’ятника Героям Небесної сотні та Меморіальної дошки пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО.