20.02.2019 — 16:30

Обласні очільники зустрілися з родинами Героїв Небесної Сотні

Саме сьогодні, у 5-ту річницю Революції Гідності, українці вшановують світлу пам’ять усіх тих, хто  віддав найдорожче за Гідність і Свободу кожного з нас, за кращий день для України – своє життя. Серед загиблих в ті дні є і десять наших подолян.

Аби підтримати родини загиблих добрим словом та ділом, голова обласної державної адміністрації Вадим Лозовий та голова обласної ради Михайло Загородний поспілкувалися з родинами загиблих земляків.

Голова адміністрації висловив родинам слова подяки та глибокої шани за виховання справжніх патріотів своєї Батьківщини.  “Ті дні докорінно змінили історію нашої держави, і саме ваші рідні і близькі були у вирі цих змін. Події Революції Гідності мають стати уроком для кожного з нас, адже кожен хто представляє владу має пам’ятати, що український народ не дозволить до себе не шанобливого ставлення і може вистояти за свою ідею”, – сказав Вадим Миколайович.

Вадим Лозовий наголосив, що Революція Гідності розпочалася з протесту студентів проти відмови тодішньої влади від європейського вибору України. “Завдяки чіткій позиції Президента України, Уряду, Верховної Ради країна продовжує свій шлях до європейської спільноти. Минуло 5 років з тих буремних днів, і сьогодні курс України на вступ до ЄС та НАТО закріплено в Конституції. Ми  робимо все, щоб зміцнити нашу державу, щоб вона дійсно стала європейською державою. І ми не маємо права зійти з цього курсу, адже заплачена дуже висока ціна – життя сотні людей. Вони назавжди залишаться у пам’яті кожного з нас як герої, які віддали своє життя, аби наша держава та кожен її громадянин  був незалежний та вільний у своїх думках та переконаннях, за краще майбутнє”, – додав очільник області.

В ході теплої зустрічі за чашкою чаю члени родин загиблих Героїв поділилися з обласними очільниками своїми думками та проблемами з якими стикаються в повсякденному житті.

Вадим Миколайович запевнив родини загиблих Героїв Небесної Сотні, що вони завжди можуть розраховувати на їхню підтримку та вручив пам’ятні подарунки.