21.02.2019 — 12:42

Юні нетішинці вивчали світ атомних професій

Керівництво Хмельницької АЕС усвідомлює важливість профорієнтаційної роботи з молоддю для формування майбутньої когорти атомників. Серед традиційних заходів, що організовуються відділом роботи з громадськістю і ЗМІ – факультативний курс «Знайомство з атомною енергетикою», конкурс рефератів і низка творчих конкурсів. Сприяє ХАЕС й підготовці учнів до міжнародних проектів, пов’язаних з ядерною енергетикою.

Днями команда навчально-виховного комплексу м. Нетішин, що бере участь у Першому європейському конкурсі з ядерної енергії, побувала на Хмельницькій АЕС. Для участі у конкурсі, організованому у рамках проекту «ENEN+» за підтримки EURATOM, команди у складі двох учнів та вчителя створюють відеоролики на одну із запропонованих тем. Восьмикласниці Анна Карпова та Крістіна Петровська та їх вчитель Тетяна Карпова обрали для своєї роботи – «Професії в атомній енергетиці».

Хмельницька АЕС – підприємство, де таку тему можна розкрити якнайкраще, адже тут працюють фахівці найрізноманітніших спеціальностей. Під час підготовки відеоролику діти побували на повномасштабному тренажері, де тренується оперативний персонал АЕС. У машинній залі енергоблока учні побачили масивне обладнання, яким опікуються працівники турбінного цеху. Наступного дня команда НВК дізналася про роботу працівників гідротехнічного цеху Хмельницької АЕС. А пізніше, працівники лабораторії зовнішнього дозиметричного контролю ознайомили дівчат з обов’язками інженера-радіофізика. Зокрема, учні побачили, як проводяться дослідження проб води.

За словами Тетяни Карпової, такі проекти сприяють заохоченню дітей до вивчення дисциплін природничого циклу, а крім того, це відмінний стимул до покращення своїх вмінь та навичок з іноземної мови.

Отож, побажаємо успіху команді нетішинських школярів у конкурсі EURATOM. Незалежно від результатів відбору, діти вже отримали унікальний досвід поринути у дорослий світ атомних професій і відчути себе у ролі телевізійних журналістів.

За інформацією відділу роботи
з громадськістю і ЗМІ ХАЕС